Annonse
Politihøgskolen og Kriminalomsorgens høgskole kan bli slått sammen. Bildet er fra en tidligere vitnemålsutdeling for politistudentene. NTB scanpix
Politihøgskolen og Kriminalomsorgens høgskole kan bli slått sammen. Bildet er fra en tidligere vitnemålsutdeling for politistudentene.  Foto: NTB scanpix

Felles politi- og fengselshøgskole allerede avgjort?

Khrono skriver at førsteamanuensis Glomseth ved Politihøgskolen betegner utredningen av en felles politi- og fengselshøgskole som mulig sandpåstrøing.

Han stiller spørsmåltegn både ved utredningsprosessen og ved de reelle effektene av en sammenslåing. 

MENINGENE ER DELTE | Les kommentarene En dårlig idé og En god idé

Utvider fristen

Sammenslåingen av Politihøgskolen (PHS) og Kriminalomsorgens høgskole- og utdanningssenter (KRUS) utredes i disse dager.

Styringsgruppene for utredningen møttes første gang 21. mars og oppdraget var å levere innen 1. mai.

Dette er en sak som fortjener en meget god utredning

Khrono skriver nå at Justis- og beredskapsdepartementet har utsatt fristen til 1. juni.

Hvorfor haster det?

Glomseth synes den korte tidsfristen for utredningen er mistenkelig. Han går langt i å antyde at Justis- og beredskapsdepartementet langt på vei har bestemt seg.

– Man kan stille spørsmål om beslutningen allerede er tatt, og om utredningen først og fremst er sandpåstrøing. Dette er en sak som fortjener en meget god utredning som er bredt anlagt med faglig og politisk diskusjon, og mer tid. Hva haster, spør Glomseth ifølge Khrono.

Politihøgskolen er med sine rundt 440 ansatte klart større Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter, som i 2018 hadde 63 ansatte.

 

 

Annonse
Annonse