Samfunn

Som ny direktør i Innovasjon Norge, vil Håkon Haugli holde årets Innovasjonstale.

Ilddåp som innovasjonstaler

Om et par uker skal han holde årets innovasjonstale, og tar dermed for alvor steget ut i det offentlige innovasjonsrommet.

Publisert Sist oppdatert

Fredag var siste dag som Abelia-sjef for Håkon Haugli. I dag, onsdag, er han på plass i Akersgata i Oslo som ny administrerende direktør i Innovasjon Norge. Det betyr også at Anita Krohn Traaseth rydder seg ut av Innovasjon Norge tidligere enn ventet. Hun skal nå flytte til sin hjemby Sandefjord med hele familien, og skal etter sigende begynne å jobbe for «et vekstselskap» om et års tid.

Gjennomgang av virkemidler

Til Teknisk Ukeblad sier Haugli at noe av det første han skal gjøre er å lede en gjennomgang av virkemiddelbruken i Innovasjon Norge.

– Virkemidlene skal utløse noe, og det er viktig å være kritisk til pengebruk og hvordan ting er rigget. Innovasjon Norge skal være en viktig aktør i det systemet vi vil trenge framover, sier Haugli.

Håkon Haugli sier til Dagens Perspektiv at han i sin nye jobb vil legge stor vekt på Innovasjon Norges rolle som innovasjonspolitisk rådgiver for storting og regjering.

– Det er en viktig rolle. Vi må være tett på, og for å kunne være en god rådgiver, må vi styrke kunnskapsgrunnlaget, sier han.

Debuterer som innovasjonstaler

28. mai avholder Innovasjon Norge sin store, årlige «happening» – Innovasjonstalen. Planen har vært at konstituert direktør, Hans Martin Vikadal, skulle holde årets tale. Men nå når Håkon Haugli starter i jobben tidligere enn ventet, blir det han som skal holde årets innovasjonstale. Det bekrefter Haugli selv overfor Dagens Perspektiv.

Innovasjonstalen er et arrangement som huser mer enn talen fra Innovasjon Norge-sjefen.

H.K.H. Kronprins Haakon kommer for å lytte, og kanskje lære litt.

Dessuten vil blant andre næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og administrerende direktør i Norwegian, Bjørn Kjos, dele noen av sine tanker om å skape en kultur for vekst.

Tema for Innovasjonstalen 2019 dreier seg nemlig om hvordan vi sammen kan skape vekst i bedriftene – «en kultur for vekst».

I fjor fikk vi 62 000 nye selskaper her i landet. Men bare en liten andel av dem vokser.

Hvorfor har Norge så mange små og mellomstore bedrifter, men bare noen få som vokser seg store? Hvorfor er norske investorer så redde for å ta risiko og satse – på noe som kan bli virkelig stort? er blant spørsmålene den nye innovasjonssjefen vil stille i Innovasjonstalen.

Så får vi se om han har noen svar også.

Powered by Labrador CMS