Samfunn

1. juni åpnet 54 nye bomstasjoner i Oslo. I flere store byer har partier som kjemper mot bompenger, stor framgang.

KrF og Venstre viker ikke

KrF og Venstre står bom fast på Granavolden-plattformen.

Publisert Sist oppdatert

Flere Frp-ere krever riving av bomstasjoner. Men regjeringspartnerne Venstre og KrF vil ikke gå vekk fra det som ble framforhandlet på Granavolden.

Til NRK opplyser Venstre-nestleder og klima- og miljøminister Ola Elvestuen at han forholder seg til enigheten som de fire regjeringspartiene kom fram til i regjeringsplattformen.

Ser til klimamålene

– Da er det den som må være grunnlaget for den politikken vi skal føre. Standpunktene er fremforhandlet, og vi er godt fornøyd med den klima-, miljø- og kollektivpolitikken som ligger der, sier Elvestuen.

Han understreker at finansiering av kollektivtransport med bompenger er avgjørende for å kunne nå klimamålene.

Ekstraordinært Frp-landsmøte

Onsdag har Frp ekstraordinært landsstyremøte. Fylkesleder Johan Aas i Frp Innlandet er blant dem som krever at landsmøtevedtaket om å slette bompengegjeld blir fulgt opp. Ifølge NRK kan Frp true med å forlate regjeringen hvis partiet ikke får en seier i bompengesaken.

Parlamentarisk leder Hans Fredrik Grøvan i Kristelig Folkeparti sier til kanalen at han ikke vil komme med noen spekulasjoner om utfallet av Frps møte onsdag.

– Frp må kjøre sine egne prosesser. KrF forholder seg til Granavoldplattformens formuleringer og forventer at de andre regjeringspartiene – inkludert Frp – gjør det samme, sier han.

Powered by Labrador CMS