Samfunn

Mange søkere til UiOs nye talentprogram

Til sammen 137 søkere kjemper om de 20 plassene på Norges første talentprogram som starter til høsten.

Publisert Sist oppdatert

I august er det oppstart for «Honours», Universitetet i Oslo sitt nye studieprogram for spesielt talentfulle studenter. Tall fra Samordna opptak som ble offentliggjort 25. april viser at det 137 som har søkt seg til det tverrfaglige bachelorprogrammet, som tilbys i et samarbeid mellom Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet og Det humanistiske fakultetet.

– Her skal de strekke seg, og utfordre seg selv og hverandre med mål om å bidra til å løse de store samfunnsutfordringene vi står overfor i nær framtid, sier Morten Dæhlen, dekan ved Den matematisk-naturvitenskapelige fakultetet i en kommentar på fakultets nettsider.

Honours-programmer er kjent fra land som USA og Nederland. De kjennetegnes ved at de er designet for spesielt talentfulle og motiverte studenter som ønsker å gjøre mer enn det ordinære studieprogrammer legger opp til. Studentene får ekstra oppfølging med personlig mentor og tar flere studiepoeng enn i vanlige studieløp.

De 20 heldige studentene som kommer inn får et tverrfaglig tilbud, med vekt på enten realfag eller humanistiske fag. Felles tema for dette kullet er kunstig intelligens.

Powered by Labrador CMS