Annonse
Byrådsleder Raymond Johansen presenterer byrådet for Oslo. Fra.v.: Victoria Marie Evensen (Ap), byråd for næring og eierskap, Robert Steen (Ap) byråd for helse-, eldre og innbyggertjenester, Hanna Marcussen (MDG) byråd for byutvikling, Lan Marie Nguyen Berg (MDG) byråd for miljø og samferdsel og byrådets nestleder, byrådsleder Raymond Johansen (Ap), Inga Marte Thorkildsen (SV) byråd for oppvekst og kunnskap, Omar Samy Gamal (SV) byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold, Rina Mariann Hansen (Ap) byråd for kultur, idrett og frivillighet og finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Nytt byråd i Oslo klart

MDG får finansbyråden

Tone Tellevik Dahl (Ap) fortsetter ikke som byråd for helse og eldre i Oslo. Tellevik Dahl overtok hun som byråd for helse og eldre i 2017, etter å ha vært byråd for oppvekst og kunnskap siden de rødgrønne overtok styringen av Oslo etter valget i 2015.

En annen Ap-politiker som nå «mister jobben», er tidligere næringsbyråd Marthe Scharning Lund. Hun erstattes av partikollega Victoria Marie Evensen, som overtar som byråd for næring  og eierskap.

Ellers fortsetter Raymond Johansen som byrådsleder, mens SVs Inga Marte Thorkildsen også fortsetter som byråd for oppvekst og kunnskap. SV får inn enda et byråd – Omar Samy Gamal – som vil lede den nyopprettede byrådsavdelingen for arbeid, sosiale tjenester og mangfold. I tillegg fortsetter som kjent SVs Marianne Borgen som ordfører i hovedstaden.

Fortsetter gjør også MDGs byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg. Hun er i tillegg nestleder for byrådet. MDGs Hanna Elise Marcussen forblir også på sin post, som byråd for byutvikling.

Også Rina Mariann Hansen (Ap) fortsetter i samme jobben, som byråd for kultur, idrett og frivillighet.

MDG får finans

Som SV får også MDG får betalt for valgseieren med et ekstra byråd den kommende perioden.  Tidligere finansbyråd Robert Steen skifter beite og blir byråd for helse, eldre og innbyggertjenester. Det siste indikerer at Steen fortsatt vil få en sentral rolle i den store digitaliseringssatsingen til Oslo kommune.

Inn som finansbyråd kommer da leder for MDG Oslo Einar Wilhelmsen. Han er 45 år gammel og kommer fra stillingen som fagansvarlig i miljøstiftelsen Zero. Han er utdannet statsviter og har tidligere blant annet vært byrådssekretær i Byrådsavdeling for finans.

Vi har fått fornyet tillitt til å ta Oslo en annen retning.

De andre nykommerne

Byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen (39), har vært bystyremedlem for Arbeiderpartiet siden 2011, og har de siste fire årene vært fulltidspolitiker i Oslo bystyre og leder av byutviklingskomiteen. Evensen er utdannet tekstforfatter og har arbeidet som kreativ leder i reklamebransjen.

Omar Samy Gamal (27) har vært med i Oslo SVs delegasjon til forhandlingene av ny byrådsplattform og arbeider som yrkesfaglærer. 27-åringen blir byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold. Han har tidligere vært rådgiver i Norsk Vann og leder i NITO Studentene.

– Vi har fått fornyet tillitt til å ta Oslo en annen retning. Vi har fortsatt store oppgaver å løse og muligheter å gripe, sier byrådsleder Raymond Johansen fra trappa på Rådhuset i Oslo der det nye byrådet ble presentert i formiddag.

I går ble den politiske plattformen for det nye byrådet presentert.

Dette er det nye byrådet i Oslo

 • Byrådsleder Raymond Johansen (Ap)

 • Byråd for miljø og samferdsel og byrådets nestleder Lan Marie Nguyen Berg (MDG)

 • Byråd for helse, eldre og innbyggertjenester og sjef for Byrådsavdeling for eldre, helse og arbeid Robert Steen (Ap)

 • Byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV)

 • Byråd for kultur, idrett og frivillighet Rina Mariann Hansen (Ap)

 • Byråd for byutvikling Hanna Elise Marcussen (MDG)

 • Byråd for finans Einar Wilhelmsen (MDG)

 • Byråd for næring og eierskap Victoria Marie Evensen (Ap)

 • Byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold Omar Samy Gamal (SV)

Endring i byrådsområder

For å få kabalen med folk og fe og ansvarsområder til å gå opp, har man i Oslo også foretatt noen enderinger i byrådenes ansvarsområder.

Byrådsavdeling for eldre, helse og arbeid består, men deles i to byrådsområder:
Byrådsområde for helse, eldre og innbyggertjenester (med Robert Steen som byråd) og byrådsområde for arbeid, sosiale tjenester og mangfold (med Omar Samy Gamal som byråd).

Robert Steen får det overordnede ansvaret for hele byrådsavdelingen.

 • Byrådsområde for arbeid, sosiale tjenester og mangfold omfatter tjenester innen arbeid, bolig og velferd, NAV, rusfeltet, boligsosialt arbeid, barne- og ungdomsarbeid, flyktninger, integrering og mangfold, hjelpemiddelformidling, tilrettelagt transport og virksomhetsstyring av Velferdsetaten.

 • Byrådsområde for helse, eldre og innbyggertjenester omfatter helse- og sosialtjenester, slik som sykehjem, dagsenter, helsehus, tannhelse, hjemmetjenester, rehabilitering, psykisk helse, tiltak for personer med nedsatt funksjonsevne og virksomhetsstyring av de femten bydelene, Helseetaten og Sykehjemsetaten. I tillegg skal ansvaret for digitalisering overføres fra Byrådsavdeling for finans.

 

Annonse
Annonse