Samfunn

Småbruk på sin side representerer drømmeren i oss. Andre ting, som snøfreser, som man ser at også har vært veldig populært på Finn.no i år, er litt mer sesongbetont.

Nordmenn elsker oppussing og elbiler

Årets Finn.no-lister viser at Oslo fortsatt er på boligtoppen og at sofa, småbruk og Rolex er populært som aldri før.

Publisert Sist oppdatert

– Det er ikke overraskende at søkeord som sofa, hagemøbler, sykkel og småbruk fortsatt topper listen over mest brukte søkeord på FINN - for fjerde år på rad, sier Kristine Eia Kirkholm, kommunikasjonssjef i Finn.no.

Nordmenn er veldig glade i å pusse opp og fornye hjemmene sine. Her kommer sofa og hagemøbler inn i bildet.

Småbruk på sin side representerer drømmeren i oss. Andre ting, som snøfreser, som man ser at også har vært veldig populært på Finn.no i år, er litt mer sesongbetont.

Finn.no har laget en oversikt over hva vi har søkt mest på i året som har gått.

Mens sofa, sykkel, hagemøbler, Rolex og småbruk fortsatt troner på toppen av listen over de mest brukte søkeordene, har elbil kommet inn på topplisten på Finn.no bil, mopedbil kommet inn på Finn.no MC og oppussingsobjekt på Finn eiendom, som populære søkeord.

Småbruk og Oslo fortsatt mest populært

I 2016 førte eiendomsmangel og høye priser til at Oslo falt på søkelistene og havnet på en sjetteplass på søkeordstoppen på eiendomssøk, mens i 2017 og 2018 var Oslo tilbake på andreplass på topplisten - kun slått av småbruk.

Også i 2019 havner Oslo på andreplass, og er et sted mange søker etter og drømmer om å finne seg en bolig. Fornebu har også rykket opp én plass fra i fjor - til en tredjeplass på listen.

Ellers er oppussingsobjekt et populært nytt søkeord, og havner på syvendeplass på topp 10-listen.

– Det er morsomt at oppussingsobjekt har kommet inn på søkeordstoppen. Det bekrefter jo trenden vi ser om at nordmenn elsker å fornye og pusse opp. Mange ser nok også på det som en mulighet til å kanskje skaffe seg en flott bolig til en litt rimeligere pris, og så kan man pusse opp etter hvert, sier Kirkholm.

Topp 10 søkeord over hele FINN:

  1. Sofa

  2. Sykkel

  3. Hagemøbler

  4. Rolex

  5. Småbruk

  6. Snøfreser

  7. Louis Vuitton

  8. Gis bort

  9. Spisebord

  10. Kommode

Campingvogner og el-biler dominerer

Campingvogn har lenge ligget på topplisten over mest populære søkeord på Finn.no bil, men i år har også bobil kommet inn som en sterk nummer to, noe som tyder på at vi blir stadig mer glad i denne ferieformen.

Tesla holder seg også stabilt på listen, og nytt av i år er at Tesla Model 3 også kommer inn på syvendeplass over de mest brukte søkeordene, med elbil som helt nytt søkeord rett under - på en åttendeplass.

– Markedet for brukte elbiler blir bare større og større, og vi ser at mange av de mest populære modellene som legges ut brukt blir solgt utrolig fort, sier Kirkholm.

Møbler på Torget

Topplisten for torget domineres i stor grad av søk etter ting til hus og hjem, som sofa, hagemøbler, snøfreser, spisebord og kommode.

– At stadig flere får opp øynene for brukte møbler og ting til hjemmet er kjempebra. Mye av møblene som selges er pent brukt og kan fint brukes i mange år til, sier Kirkholm:

– Vi ser også at mange, særlig studenter og unge brukere, søker etter gratis møbler på «gis bort» på Torget, for å innrede studieboligen eller sitt første hjem. Her kan du finne sofaer, hagemøbler, spisebord og kommoder som er helt gratis. Det eneste du kanskje trenger å gjøre er å bytte putetrekk eller male om litt.

Kupp på merkevarer

Det er imidlertid ikke bare boligutstyr vi ser etter på Torget. Mange drømmer også om å gjøre en god deal på produkter fra kjente luksusmerker, og søkene viser at Rolex og Louis Vuitton er spesielt populære.

– Torget brukes mye som annenhåndsmarked for eksklusive merkevarer, og vi ser at dyre klokker og designervesker er spesielt populært. Det som legges ut til salgs er ofte svært pent brukt, og gir gode muligheter til å få tak i kostbare, eksklusive produkter, som man kanskje ellers ikke hadde hatt muligheten til å kjøpe, sier Kirkholm.

Spania og Hellas på reisetoppen

Spania og Hellas er fortsatt nordmenns soleklare favorittdestinasjoner for utenlandsferier, med Gran Canaria og Kreta som de mest brukte søkeordene innenfor pakkereiser.

Når det gjelder flybillett-søket, er Oslo, etterfulgt av Bangkok og London de mest brukte søkeordene, tett etterfulgt av Alicante i Spania og Bergen.

Norge og Spania er de mest populære landene å søke etter feriehus- og hytter til leie i, og her hjemme er det særlig vinterdestinasjoner som Trysil, Hemsedal og Sjusjøen som er populære.

Powered by Labrador CMS