Annonse
Eirik Eide Pettersen fra Ytre Arna får anerkjennelse for sitt arbeid med å utvikle en bærekraftig kjernekraftreaktor.  Foto: Rowan Steyn, Seaborg Technologies.

Norsk kjernefysiker på prestisjefylt Forbes-liste

Eirik Eide Pettersen (28) fra Bergen er på årets «30 under 30»-liste, det amerikanske magasinet Forbes liste over personer under 30 år som utmerker seg globalt.

Listene til Forbes inneholder personer som utmerker seg innen alt fra kunst og sport til forskning.

28-åringen fra Ytre Arna sier til Bergens Tidende at han er heldig som har fått navnet sitt på «manufacturing and industry»-lista. Utvalget beskrives av Forbes som dristige risikotakere som bringer nye ideer til Europa.

– Det er utrolig kult og en ære å bli valgt ut, sier Pettersen, som var med å grunnlegge Seaborg Technologies i København. De arbeider med å utvikle en bærekraftig og sikker kjernekraftreaktor for atomkraftverk.

Pettersen studerte fysikk i København, og der ble interessen for kjernekraft vekket. Pettersen har en mastergrad i kjernekraft og ble medstifter i Seaborg i 2017.

Målet med den nye reaktoren er at teknologien skal være sikrere, billigere og mer bærekraftig enn dagens atomkraft. Den første prototypen vil trolig være klar på midten av 2020-tallet.

 

Annonse
Annonse