Samfunn

Omsetning av biodrivstoff falt med 25 prosent på ett år

Publisert Sist oppdatert

Mens det ble omsatt 659 millioner liter biodrivstoff i 2017, ble det kun omsatt 496 millioner liter i 2018.

Det viser foreløpige tall fra Skattedirektoratet.

Men regjeringens begeistring for biodrivstoff viser ingen tegn til å avta.

I Granavolden-erklæringen er målet at omsetningen skal opp.

Samtidig er planen å følge en opptrappingsplan for biodrivstoff - blant annet for å nå utslippskuttene i transportsektoren.

Regjeringen ønsker å bidra til utvikling av avansert biodrivstoff - som er mer miljøvennlig enn for eksempel palmeolje.

Opptrappingsplanen tar sikte på å foregå uten bruk av biodrivstoff med høy avkskogingsrisko.

Foto Klima- og miljøminister Ola Elevestuen glad for vekst i avansert biodrivstoff. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Derfor var det nok en hyggelig melding for Klima- og miljøminister Ola Elvestuen at omsetningen av avansert biodrivstoff økte i fjor. I 2017 ble det omsatt 138 millioner liter avansert biodrivstoff, mens det i 2018 ble omsatt 198 millioner liter - en oppgang på solide 40 prosent.

– Det er gledelig at omsetningen av avansert biodrivstoff øker i 2018. Avansert biodrivstoff medfører ikke risiko for indirekte arealbruksendringer eller avskoging av regnskog, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Denne uka slapp Esso nyheten om at de ikke kommer til å importere palmeolje til bruk i biodrivstoff i 2019. Fra før har Circle K og Uno X tatt avstand fra bruken av palmeolje til biodrivstoff.

– Jeg er glad for å se at bransjen tar ansvar, og sørger for at drivstoffet som selges er best mulig for miljø og klimaet, sier klima og miljøminister Ola Elvestuen.

Elvestuen vil følge opp bransjens arbeid. Han har tatt initiativ til en dialog med bransjeorganisasjonen Drivkraft Norge om hvordan forbrukerne kan få mer informasjon om drivstoffets innhold.

– Jeg er overbevist om at når forbrukerne har miljøvennlige alternativer, så vil mange også ta miljøriktige valg, sier Elvestuen.

Powered by Labrador CMS