Annonse
Samferdselsminister Jon Georg Dale. Foto:  Cornelius Poppe / NTB scanpix

Omstridt bomstasjon ved Kongsberg flyttes

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) kunngjorde avgjørelsen da han besøkte området mandag. Plasseringen av E134-bomstasjonen blir åtte kilometer vest for hvor den opprinnelig var planlagt. De siste månedene har lokalbefolkningen engasjert seg for å få den flyttet.

– For denne regjeringen er det viktig å redusere bompengebelastningen for folk. Vi har derfor bestemt å flytte bommen som lokalbefolkningen i Kongsberg mener rammer en del av innbyggerne unødvendig hardt, sier samferdselsministeren.

Den planlagte bomstasjon på fylkesvei 286 blir ikke etablert nå. Etter ett års drift av den nye veien skal Statens vegvesen gjøre en evaluering av økonomien i prosjektet og de trafikkmessige konsekvensene av å ikke ha bom på veien.

– Vi ønsker ikke at innbyggerne på Meheia skal bli usosialt rammet ved byggingen av et viktig veiprosjekt. Jeg ønsker ikke at folk skal måtte passere en bomring hver dag når de skal i barnehagen, kjøpe melk og brød eller følge barna til fotballtrening. Denne plasseringen er såpass uheldig at jeg har valgt å flytte den, sier Dale.

Annonse
Annonse