Annonse
Justisminister Jøran Kallmyr har satt bremsene på i forhold til nærpolitireformen. Foto: NTB scanpix
Justisminister Jøran Kallmyr har satt bremsene på i forhold til nærpolitireformen.  Foto: NTB scanpix
Revidert

Utsetter nærpolitigevinsten

151 millioner kroner ekstra går til politiet i revidert nasjonalbudsjett:

  • 51 millioner kroner ekstra fordi justisminister Jøran Kallmyr har utsatt å ta ut den planlagte økonomiske gevinsten av nærpolitireformen.

  • Utstyr for 100 millioner kroner: 88 millioner kroner til nye biler og annet nødvendig utstyr. 12 millioner vil gå til voldsalarmer.

Disse pengene friskmelder ikke norsk politi

Sårt tiltrengte penger  

– Dette er sårt tiltrengte penger og vil komme godt med. At en går bort fra prinsippet om en forskuttering av reformgevinstene er positivt og noe Politiets Fellesforbund har spilt inn gjennom flere år. Gledelig at vi og de ansatte blir lyttet til, sier Sigve Bolstad.

Han understreker at dette uansett ikke er noen friskmelding av politiet.

Sigve Bolstad er leder i Politiets Fellesforbund
Sigve Bolstad er leder i Politiets Fellesforbund.

– Nå blir det viktig at bevilgningene fortsetter å øke slik at norsk politi kan gi publikum et enda bedre tilbud enn i dag.

LES MER | Slik kan Kallmyr redde nærpolitireformen

I hovedsak iverksatt

Regjeringen skriver: «Etter at nærpolitireformen ble vedtatt i 2015, har politi- og lensmannsetaten omstilt seg kraftig. Reformen er i hovedsak iverksatt som planlagt. I saldert budsjett 2019 er utgiftene redusert med 51 millioner kroner grunnet gevinster fra reformen. En fornyet gjennomgang av muligheten for å realisere gevinstene av reformen viser at det er for tidlig å redusere politiets budsjett. På denne bakgrunn foreslår regjeringen at gevinstuttaket for nærpolitireformen utsettes for 2019, det vil gi politidistriktene større økonomisk handlingsrom og bedret evne til å håndtere driftsoppgaver mens man står i reform.»

Justis- og beredskapsdepartementet varsler også en stortingsmelding om kapasitet og kompetansebehovet i politiet komme med en nærmere vurdering av nærpolitireformen.

MER FRA REVIDERT | 162 millioner ekstra til PST mot spionasje og terror

 

Annonse
Annonse