Samfunn

Oslo Høyres kampanjeleder Pia Wexels forteller at Solberg-toddyens Oslo-variant (innfelt) skal deles ut til mulige velgere i hovedstaden.

Varmer Oslo-velgerne med 15.000 Solberg-toddy

Den direkte velgerkontakten er fortsatt viktigst for Oslo Høyre.

Publisert Sist oppdatert

Du har kanskje fått den i hånda du også, Oslo Høyres såkalte Solberg-toddy? «Bli med Høyre til toppen, med Solberg-Toddy i kroppen!» lyder teksten, og med følger Toros rett-i-koppen med solbærtoddy.

Bryter isen

Oslo Høyre har ikke full oversikt over hvor mange som er delt ut så langt, men kampanjeleder Pia Wexels forteller at det er bestilt 15.000 av denne varianten, basert på det felles etternavnet til Oslo Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg og statsministeren.

Kampanjeleder Pia Wexels har ingen ambisjoner om at toddyen vil slå direkte ut i resultatet når stemmene skal telles opp i hovedstaden etter kommunevalget 8. og 9. september.

– Dette er en liten icebreaker som vi håper får noen til å trekke på smilebåndet. Den direkte velgerkontakten – å få snakke med folk – er fortsatt viktigst for Oslo Høyre, sier Pia Wexels til Dagens Perspektiv.

Husbesøk og stands har førsteprioritet i Oslo Høyre

Husbesøk og stands viktigst

Årets kommune- og fylkestingsvalg er spådd å bli det hittil mest avanserte i Norge i bruk av digital markedsføring og teknologi.

– Vi er til stede i stort sett alle digitale kanaler, men det er husbesøk og stands som har førsteprioritet i Oslo Høyres valgkamp, forklarer Wexels.

Hun bekrefter også at Oslo-varianten er klarert med Høyres hovedorganisasjon.

Utover toddyen er ikke Erna Solberg tiltenkt noen sentral rolle i den lokale Oslo-valgkampen.

– Vi satser primært på å fronte våre lokale kandidater, sier Wexels.

Fra hjemmelagd til rett-i-koppen

Nasjonalt stammer Solberg-toddyen – da kun med Erna Solberg – fra 2016/17 og brukes fortsatt i alle kommuner og fylker av Høyre.

Foto Nasjonal-varianten med statsminister Erna Solberg.

Lokallaget Frogner Høyre var derimot allerede i 2014 ute med sin lokale og hjemmelagde variant.

Som det heter i omtalen: «Mange tror at det bare er å varme opp litt vann og litt saft.» Frogner Høyre lovde i hvert fall en «en Solberg-Toddy som er vår fantastiske statsminister verdig» med denne oppskriften:

  • 1 l utblandet solbærsirup med sterk smak

  • 1/2 liter utblandet eplesaft

  • eventuelt litt brunt sukker

  • ½ appelsin med nellikspiker

  • 3 kanelstenger

  • 1 sitron i skiver

I bydel Frogner fikk Høyre riktignok 49,2 prosents oppslutning ved kommunevalget i 2015, men totalt falt partiet til 31,2 prosent og tapte både tre mandater og makten i hovedstaden.

Har du tips om litt annerledes valgkampmateriell? Send en epost til oss!

Powered by Labrador CMS