Samfunn

Denne tomta på Leif Tronstads plass i Sandvika er politikernes førstevalg når plasseringen av det nye fylket Vikens hovedkvarter skal avgjøres.

Vikens hovedkvarter skal bygges i Sandvika

Publisert Sist oppdatert
Det nye storfylket Viken skal bygge sitt fylkesbygg i sentrum av Sandvika i Bærum. Dette er nå vedtatt av fellesnemnda i Viken.

Politikerne hadde tre alternativer til plassering av administrasjonen, ett på Lysaker og to steder i Sandvika, og valgte å gå for alternativet i Sandvika sentrum, melder NRK.

Forslaget fra SV og Sp om å utsette saken ble nedstemt i det lukkede møtet torsdag.

Området er Leif Tronstads plass, bare ett minutt å gå fra Sandvika buss- og togstasjon. Tomten består i dag av en parkeringsplass og en bygning med en dagligvarebutikk.

En av årsakene til at dette ble førstevalget er, ifølge NRK, at dette er det eneste av de tre alternativene hvor Viken blir eneeier av hovedkontoret.

Etter det NRK erfarer, blir prislappen på tomt og nytt bygg mellom 840 og 960 millioner kroner, avhengig av hvor mye av tomten som skal utnyttes. I tillegg kommer moms.

Storfylket Viken, som vil bestå av de fire nåværende fylkene Oslo, Akershus, Buskerud og Østfold, blir etablert 1. januar 2020 og vil strekke seg fra Halden til Hardangervidda.

Powered by Labrador CMS