Annonse
Børsdirektør Øivind Amundsen og selveste Julenissen var til stede da Oslo Børs åpnet på den siste handelsdagen før jul. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Børsnissen feirer et år med toppnoteringer

Før jul kunne Oslo Børs notere nye topprekorder – etter tidenes verste første kvartal som følge av pandemi og nedstenging av samfunnet.

Onsdag ringte børsnissen og åpnet for siste handledag før jul. Som for resten av samfunnet har året 2020 også vært spesielt for Oslo Børs.

En ny historisk toppnotering for hovedindeksen med 950,5, ble registrert fredag 18. desember. Forrige rekord ble notert 17. januar, før pandemien festet grepet.

– Året begynte veldig bratt nedover. Første kvartal i år var det verste første kvartal i historien når man ser på kursfallet. Men den opphenting vi har hatt siden, er nesten uten sidestykke, sier kommunikasjonssjef Geir Aase i Oslo Børs.

54 nye selskaper

Oslo Børs har også fått veldig mange nye selskaper på børsen. 54 nye selskaper er notert.

– Det er den høyeste tilstrømmingen av nye selskaper vi har hatt siden før finanskrisen 2008, sier Aase. Han legger til at det har vært spesielt. Det har ikke tidligere vært hentet inn så mye ny kapital fra både nye selskaper og selskaper som allerede er på Oslo Børs.

Oslo Børs er også den børsen i Europa med flest nye selskaper. Mange av dem er innenfor det grønne skiftet, og grønne aksjer har vært veldig populært på Oslo Børs i år.

Norwegian øverst

På Oslo Børs onsdag klatret hovedindeksen fra 938,8 til 944,38 poeng 15 minutter etter at nissen ringte til børsåpning klokken 9.

Før lunsj lå Norwegian-aksjen øverst på lista over de mest omsatte aksjene. Kursen ble notert til 67,90 kroner, en økning på 11,6 prosent.

Teknologiselskapet Kahoot ble omsatt for 91 kroner og hadde dermed falt med 0,33 prosent. Equinor hadde samtidig økt med 0,36 prosent, mens DNB økte med 1,5 prosent.

Oljeprisen litt opp

Oljeprisen steg med 0,8 prosent onsdag formiddag, og et fat nordsjøolje ble omsatt for 50,22 dollar.

Blant de toneangivende børsene i Europa falt FTSE 100-indeksen i London med 0,19 prosent, Dax i Frankfurt steg med 0,8 prosent, og indeksen CAC 40 i Paris ble registrert med en oppgang på 0,8 prosent.

 

Annonse
Annonse