Annonse
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Enighet på Stortinget om tredje krisepakke

Blant annet er partiene enige om at den såkalte lave momssatsen reduseres ytterligere fra 7 til 6 prosent, ifølge TV 2s kilder.

Det gjelder ut oktober.

Kommunene får dessuten 5 milliarder kroner mer, og staten forplikter seg til å dekke kommunenes merutgifter i forbindelse med koronakrisen, ifølge en skisse som kanalen opplyser at de har sett.

Det er også blitt forhandlet om formuleringer rundt bevilgninger til kollektivtransportselskapene, som lider av tapte billettinntekter, skriver TV 2 videre.

Økt studentstøtte

Flertallet på Stortinget er enige om å øke støtten til studenter, erfarer NRK.

I tillegg skal partiene ha blitt enige om en pakke for å få i gang grønne investeringer i form av havvind og karbonfangst. Partiene har også forhandlet om dagpenger, men uten å komme i mål.

Ifølge NRK er ikke alle detaljer i kompensasjonsordningen til koronarammede bedrifter klar. Stortinget lar trolig regjeringen utarbeide detaljene med LO, NHO og Virke før den får sin endelige form.

Finansminister Jan Tore Sanner (H) anslo mandag i et brev til Stortinget at kontantstøtten til bedriftene vil koste 50 milliarder kroner fram til slutten av mai, noe som er mer enn først anslått.

Utsatte forhandlinger

Etter lange diskusjoner skal partiene ha blitt enige i 2-tiden natt til tirsdag, ifølge TV 2.

Partiene samlet seg først rundt klokka 22 etter at forhandlingene var blitt utsatt flere ganger, ifølge både TV 2 og VG. Det var blant annet uenighet om hvor forpliktende lovnadene om økte bevilgninger skal være og om den reduserte momssatsen.

Tirsdag klokka 10 skal krisepakken behandles i Stortinget.

 

Annonse
Annonse