Samfunn

NYE REGLER PÅ FINN: Fra 10.03.2020 og i en periode fremover tillater ikke FINN annonsører å selge produkter som kan forbindes med coronaviruset (covid-19), som f.eks. munnbind, støvmaske og desinfiseringsprodukter.

Finn.no stopper salg av produkter som hevdes å beskytte mot koronavirus

Norges største markedsplass tillater ikke annonser hvor produktet som selges sies å kunne beskytte mot, forebygge eller forhindre smitte av koronaviruset.

Publisert Sist oppdatert

Finn.no har innført nye regler det gjelder salg av produkter som kan forbindes med koronaviruset.

Fra 10.03.2020 og i en periode fremover tillater ikke markedsplassen annonsører å selge produkter som kan forbindes med koronaviruset som for eksempel munnbind, støvmaske og desinfiseringsprodukter.

Årsaken til at Finn.no velger å stanse disse annonsene, er at de ser at annonsene kan bidra til å spre frykt i en utsatt situasjon.

De ønsker ikke at markedsplassen skal bli en distributør av feilprisede helserelaterte produkter knyttet til korona (covid-19).

– Vi ønsker å stoppe denne typen annonser nå med tanke på situasjonen vi befinner oss i. Ved å ta dette grepet unngår vi forhåpentligvis økt spredning av frykt og usikkerhet blant folk, i tillegg til at vi bidrar til å gjøre plattformen vår enda tryggere for våre brukere. I Sverige har Blocket valgt å gjøre det samme, sier Geir Petter Gjefsen, leder for Forbrukertrygghet i Finn.no i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS