Annonse
Frp-leder Siv Jensen krever kutt i bistand og antall kvoteflyktninger for å støtte regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år. Det vil i praksis bety å slette viktige seire for Venstre og KrF i regjeringsplattformen.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix      

Frp-Jensen krever omkamp om KrF- og Venstre-seire

I budsjettforslaget vil regjeringen vil foreslå at Norge skal ta imot 3.000 kvoteflyktninger og at bistanden skal være på én prosent av bruttonasjonalproduktet, det vil si nærmere 40 milliarder kroner, skriver Aftenposten.

Dette er blant de viktigste seirene Venstre og KrF fikk i forhandlingene om Granavolden-plattformen.

Statsminister Erna Solberg (H) har gjort det klar at det ikke er aktuelt å reforhandle regjeringsplattformen, men det fnyser Jensen av. At Frp nå ikke vil holde seg til det som står i plattformen, bør ikke komme som noen overraskelse, mener hun.

– Jeg skjønner at statsministeren legger Granavold-plattformen til grunn for regjeringens arbeid. Det hefter ikke Frp for. Det klargjorde vi den dagen vi gikk ut av regjeringen. Det er ting vi var med på i regjering, som ligger milevis unna Frps primære politikk, fastslår hun.

– Frp mener at alt er gjenstand for forhandlinger. Ingen ting står ved lag. Skjønner ikke statsministeren det, har hun gjort livet vanskelig for seg selv, sier Jensen til Aftenposten.

Annonse
Annonse