Samfunn

− Vi blir sett på som en trussel, ikke en ressurs. Men det er et faktum at nesten ingen er blitt smittet på restauranter og utesteder i Oslo de siste ukene, sier Jan Vardøen.

− lkke kall det en dugnad

Nok en gang stenger Oslos uteliv ned. − lkke kall det en dugnad. Det er vi som betaler for dette, sier Jan Vardøen.

Publisert Sist oppdatert

Fra i dag er det forbudt å selge alkohol på restauranter og utesteder i Oslo. Mange utesteder har stengt dørene helt, mens noen fortsatt har åpent med svært redusert bemanning.

Eier av Bar Boca og Villa Paradiso-restaurantene i Oslo, Jan Vardøen, fortviler.

− Restaurantene tas alltid først. Oslo er blitt en by med en rekke gode restauranter og utesteder. Vi bidrar med ganske mye i denne byen. Vi tar vare på folk og har tusenvis av ansatte. Likevel virker det som om vi fortsatt blir sett på som noe «snuskete», sier Jan Vardøen.

− Vi blir sett på som en trussel, ikke en ressurs. Men det er et faktum at nesten ingen er blitt smittet på restauranter og utesteder i Oslo de siste ukene.

− For guds skyld, la oss få kompensasjon, sier Vardøen.

Fem milliarder fra regjeringen

Og det kan hende hans bønn bli hørt. I formiddag la regjeringen fram en ny kompensasjonspakke på rundt 5 milliarder kroner, som skal vare ut året.

  • Med noen få unntak gjelder ordningen alle typer bedrifter over hele landet. Den omfatter bedrifter som har hatt mer enn 30 prosents omsetningsøkning i forhold til i fjor.

  • For september og oktober vil bedrifter kunne få dekket inntil 60 prosent av sine faste, uunngåelige kostnader. For november og desember støttes inntil 70 prosent. Regjeringen vil gjøre en ny vurdering av støttenivået over nyttår.

  • Utbetalinger er begrenset oppad til 50 millioner kroner. For utbetalinger over 30 millioner blir det en avkorting.

Hva med de nye kompensasjonstiltakene? Vil det kunne hjelpe?

− Vi forventer å bli kompensert for dette. Vi har ikke fått noen kompensasjon ennå, men håper å få det i denne runden, sier Jan Vardøen.

For guds skyld, la oss få kompensasjon

Må stenge dørene

− Slik det er nå, er det fullstendig umulig å drive. Det er mange utesteder som strenger, fortsetter han.

Selv stenger Jan Vardøen Bar Boca på Grünerløkka. Han må også stenge minst én av Villa Paradiso-restaurantene sine, men håper å klare å holde en av pizzarestaurantene oppe.

− Vi skal prøve å holde åpent med redusert meny og redusert bemanning. Og satse mer på take away, sier Vardøen.

− Har du forståelse for at myndighetene må gjøre noen tiltak?

− Ja, for all del. Jeg skjønner godt at det innføres smittevernstiltak. Men restaurantene har vært flinke. Likevel er det vi som tas. Gang på gang.

− lkke kall det en dugnad. Det er vi som betaler for dette.

Jan Vardøen driver også Frogner kino i Oslo. Kinoen er nå stengt på ubestemt tid.

Powered by Labrador CMS