Annonse
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Nye endringer i regjeringen

De nye statsrådene blir presentert på slottsplassen like etter statsråd klokka 11. Det blir deretter holdt pressekonferanse.

Det er to statsråder som skal erstattes: Kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande, som denne uka varslet at hun går av både som statsråd og partileder i Venstre, og fiskeri- og sjømatminister Geir Inge Sivertsen (H), som gikk av som følge av rot med etterlønn og styreverv.

Ifølge opplysninger i mediene ligger det an til at Guri Melby (V) overtar etter Grande, mens Odd Emil Ingebrigtsen (H) overtar etter Sivertsen.

Fra Bodø

Ingebrigtsen, som er fra Bodø, har vært statssekretær i Olje- og energidepartementet siden januar i år.

Det er Dagens Næringsliv som fredag melder at han blir ny fiskeri- og sjømatminister. Avisa har ikke navngitt sine kilder til opplysningene.

Ingebrigtsens egen Linkedin-profil viser at han begynte å studere fiskeriøkonomi før han forsvant inn i politikken på 1980-tallet.

Han var deretter generalsekretær i Unge Høyre og vara til Stortinget fra 1989 til 1993.

Ingebrigtsen har i ettertid hatt en rekke forskjellige roller både i lokalpolitikken i Bodø og i næringslivet.

Lederkamp i Venstre

TV 2 meldte torsdag at Melby blir ny kunnskaps- og integreringsminister, også dette ifølge anonyme kilder.

Etter det TV 2 erfarer hadde Melby onsdag samtaler på Statsministerens kontor.

Kilder sier ifølge TV 2 at utnevnelsen også er et trekk fra Grande for å melde Melby på lederkampen i Venstre. I tillegg er kilder i Venstre klare på at det må være en kvinne som tar over.

Melby har sittet i Venstres landsstyre siden 2008 og vært medlem av sentralstyret siden 2010. Hun er i dag vararepresentant på Stortinget for Grande. Hun ble i januar valgt til finanspolitisk talsperson.

Annonse
Annonse