Annonse
I en rapport fra 2016 peker internrevisorer i Equinor på at selskapsstrukturen i USA kan gi inntrykk av spekulativ skatteplanlegging.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix      

Revisorer advarte om at Equinor-struktur kunne gi inntrykk av spekulativ skatteplanlegging

I USA hadde selskapet i 2016 en svært komplisert struktur med over 30 selskaper, skriver Dagens Næringsliv. I en rapport samme år skrev Equinors internrevisorer at det kunne gi inntrykk av spekulativ skatteplanlegging.

– Med en kompleks juridisk struktur er det en risiko for ytterligere spørsmål under revisjoner, mer grundige revisjoner fra skattemyndigheter, utfordringer knyttet til internprising og inntrykk av spekulativ skatteplanlegging, heter det i rapporten, som avisa har fått tilgang til.

Revisorrapporten fra 2016 var ifølge DN en såkalt rød rapport, som betyr at den gikk direkte til konsernledelse, styret i selskapet, styrets revisjonskomité og konsernsjef Eldar Sætre.

Equinors pressetalsmann Bård Glad Pedersen sier til avisa at åpenhet bidrar til trygghet for at selskapet betaler riktig skatt.

– Vi oppgir årlig inntekter, resultat før skatt, skattekostnad og egenkapitalutvikling for hvert enkelt selskap vi har registrert i USA, sier han.

Annonse
Annonse