Annonse
Statsminister Erna Solberg (H) på Høyres årlige felleskonferanse på Sundvolden Hotel, her med kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (t.h.). Ifølge VG er Sanner aktuell som finansminister. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix      
VG

Sanner aktuell som ny finansminister

Avisen skriver at sentrale kilder i Høyre sier at partiet, i kraft av å være det desidert største partiet i regjeringen, bør være i posisjon til å inneha både statsministeren, utenriksministeren og finansministeren.

Erna Solberg (H) fortsetter som statsminister, trolig gjør utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) det samme, skriver VG.

En kilde som omtales som sentral i Høyre, sier til avisen at Sanner er et trygt valg som finansminister. En kilde som omtales som en regjeringskilde sier Sanner er en naturlig kandidat.

Ifølge signalene som VG har fått fra KrF, er det helheten i posisjonene partiet får i den Frp-frie regjeringen som er avgjørende, ikke hvem som bekler de tre fremste posisjonene. I Venstre er signalene litt sprikende.

Frp har i dag sju statsråder. Det er ikke avklart når de går ut av regjeringen, og når de nye overtar.

Hvor mange av postene som Frp har i dag, skal videreføres, og styrkeforholdet internt mellom de tre gjenværende partiene, er blant spørsmålene som må løses framover.

Ifølge VG er man i både Høyre og KrF positive til å redusere antallet statsråder.

Kutte statsrådsposter

Fremskrittspartiets sorti fra regjeringen kan gi mulighet til å redusere antall statsråder, bekrefter Bent Høie.

Høyre og statsminister Erna Solberg har hele veien vært opptatt av å holde antall ministre nede på et fornuftig nivå, fastholder helseministeren, som er 2. nestleder i Høyre.

– Når en blir ett parti mindre i regjering, gir det mulighet for å gjøre noen reduksjoner. Men det er totalbildet som vil avgjøre, sa Høie på NRKs Politisk kvarter tirsdag morgen.

– Alle ser jo at jo flere partier det har vært i regjering, desto flere politikere har det vært i regjering. Nå blir vi færre, og det er en mulighet, men vi har ikke konkludert, sa han.

Ifølge Høie er det for tidlig å si om fordelingen av statsrådsposter blir avklart allerede denne uka.

Annonse
Annonse