Annonse
En av fire drømmer om å legge sommerferien til utlandet – som her i Hellas.  Foto: Gunnar Lier / NTB      

En av fire vil til utlandet i sommer

Rundt halvparten av disse, 14 prosent, vil kombinere med utenlandsturen med norgesferie, mens den andre halvparten satser på å ta hele ferien i utlandet, ifølge undersøkelsen.

Innovasjon Norge-direktør Bente Bratland Holm synes ikke én av fire er så veldig mye.

– Folk vil jo ha ferie og vil jo bevege på seg, sier hun til P4.

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige, til alle land. Rådet gjelder foreløpig fram til 15. mai.

Helsedirektør Bjørn Guldvog mener at selv om usikkerheten er stor, er det ikke er noe i veien for å planlegge en tur utenlands så lenge man også har en plan B.

– Man bør ikke legge alle pengene i potten og ikke ha mulighet til å avbestille. Men forhåpentligvis vil mange av disse utenlandsreisene kunne gjennomføres i løpet av sommeren, sier Guldvog til P4-nyhetene.

Kommunikasjonssjef Andreas Bibow Handeland i Europeiske Reiseforsikring advarer på sin side mot å bestille utenlandstur nå.

– Er det fortsatt rødt lys når du skal reise, risikerer man å ikke få dekket avbestillingskostnader, og man har ikke gyldig reiseforsikring for selve reisen. Og det kan få ganske katastrofale økonomiske konsekvenser, sier han.

Ifølge undersøkelsen vil over halvparten, 56 prosent, gjøre som i fjor og legge hele ferien til Norge.

Annonse
Annonse