Dagbladets musikkanmelder Anders Grønneberg måtte spise pannebåndet til artisten Tix  på direkten i NRK Debatten denne uka. Men det er flere enn Grønneberg som burde «tatt seg et pannebånd».

Foto

Annika Byrde / NTB

Folk som egentlig burde spist pannebåndet til Tix

Publisert: 26. februar 2021 kl 09.20
Oppdatert: 1. mars 2021 kl 12.49

Knut Petter Rønne er redaktør i Dagens Perspektiv.

KOMMENTAR. NRK toppet lavmåldebatten om MGP-anmeldelsene til Anders Grønnberg i Dagbladet med å vie hele sendinga til en enkelt anmeldelse av en enkelt enkel poplåt denne uka. At Grønneberg liksom måtte spise pannebåndet til Tix på direkten var så flaut at jeg slo over på «Første Date Australia» for å slippe unna.

Så i rekken av de som faktisk burde tatt seg en bolle i form av et svett pannebånd – starter vi med NRK. God Kveld Norge på TV2 er mer seriøst opplysende enn Debatten var denne uka. God appetitt, NRK.

Men det er flere som burde spist pannebånd denne uka.

Sylvi Listhaug for eksempel. Hun har vært irriterende «på» etter at hun ble utpekt som kommende Frp-leder av den abdiserende Frp-dronninga Siv Jensen. I løpet av bare et par dager har hun gått i strupen på kulturlivet, hun har latterliggjort handlingsregelen og hun har belært PST om det norske rettssystemet.

Kulturlivet får kjeft fordi de får alt for mye i koronastøtte. Som eksempler bruker hun Kurt Nilsen og billedkunstner Veslemøy Lilleengen, som bruker urin i kunsten i et prosjekt for å framheve kvinner i kunsten. «Det er en skam at vi bruker penger på urin og avføring, og jeg vet ikke hva som visstnok kalles kunst», sier Listhaug til VG. Ja, da er det sikkert bedre å gi alle pengene til Petter Stordalen. Det artige er at Listhaug og Frp jo har stemt for alle disse ordningene.

Mer Listhaug: Oljefondet er for stort. Det må tappes fortere, mener hun, og kjefter på finansminister Jan Tore Sanner som snakker om den økonom-byråkrat-tekniske handlingsregelen hele tida. De unge vil ha penger nå – ikke om 40 år, mener Sylvi Listhaug, til finansministerens og sentralbanksjefens fortvilelse.  

Så er det PST da. Man skulle tro at juristene der har løslatt Osama Bin Laden. I alle fall er koronasmitten bare blåbær sammenlignet med den trusselen som nå reker løs og fri – uten nikab – rundt i landets mange gater etter at PST ikke lenger så noe grunnlag for å holde en mye omtalt IS-kvinne fengslet før rettssaken mot henne starter – på mandag. Skalk lukene. Det enkleste hadde nok vært pistol.

Sånn. Det får være nok Listhaug på en gang. Håper pannebåndet smakte.

Men vi har flere å servere. Arbeiderpartiets ledelse skal få et pannebånd på deling. Torvald Stoltenberg ser dere!

At ingen i Ap over ordførernivå klarer å ha en eneste mening om regjeringens forslag til ny rusreform er intet mindre enn skammelig. Å ta grep i narkotikapolitikken har vært et uttalt behov og ønske i årevis. Også fra Aps side. Norge er på verdenstoppen i antall overdosedødsfall. Salige Stoltenberg senior er blant dem som har gått i bresjen for endringer. Nå virker det som om Ap ikke vil være med på opplegget bare fordi det er «denne regjeringen» som foreslår en ny reform.

Det er greit og ikke sluke alt unge Venstre mener rått, men at AP-ledelsen ikke en gang våger å si hva som er bra og dårlig med forslaget til ny rusreform gjør at den herved må sluke Tix’ pannebånd kokt.

Arbeider­partiets ledelse skal få et pannebånd på deling. Torvald ­Stoltenberg ser dere!

Det siste pannebåndet denne uken står på menyen hos landets helseforvaltning. Selv om de jobber vettet av seg i FHI, i Helsedirektoratet og i Helsedepartementet, så tror jeg nå at de som administrerer vaksineringen her til lands kunne trengt noe å styrke seg på. Vi skulle liksom ha verdens beste byråkrati, men hallo, når det gjelder utrulling av koronavaksine gruses vi av land vi vanligvis liker å være bedre enn i forvaltning. Det er pussig at vaksineringen går saktere i Norge enn i land som USA, Chile, Serbia, Polen, Storbritannia, Israel og Danmark. Og det er noe som skurrer når eldre hjemmeboende i flere kommuner må stå i telefonkø på utvalgte tidspunkt – hver mandag mellom klokka 08 og 15 for eksempel – for selv å bestille time for vaksinasjon. Kommer man igjennom ved 15-tida får man gjerne beskjed om at antall doser nå er fordelt – «prøv igjen neste mandag».

Akkurat hvem som fortjener en pannebånd-smak blant landets vaksinasjons-administratorer er litt vanskelig å få tak på. Kanskje Bent Høie burde ta ansvar og invitere rett kohort til lunsj?