Samfunn

Helseminister Bent Høie

Forventer 7 millioner vaksinedoser til Norge innen sommerferien

Publisert Sist oppdatert

Vaksinestrategien endres. I tråd med anbefalingene fra FHI innføres det nå en mulighet for å fordele vaksinedoser etter folketall og smittetrykk.

Det betyr blant annet at Oslo kan få 20 prosent flere vaksinedoser enn i dag.

De rundt 300 kommunene som har hatt færrest innlagte, får en reduksjon i antall doser på 3 prosent.

Helseminister Bent Høie uttalte tirsdag under en pressekonferanse at han ikke forventer at dette vil gi store utslag på smittetallene.

Setter fart

Den trenge utrullingen av vaksiner har skapt mye frustrasjon. Flere har pekt på grafiske fremstillinger i mediene hvor utviklingen åpenbart ligger under selv det nøkterne scenarioet og trukket konklusjoner om at vaksineringen går for tregt.

Men disse fremstillingene er til dels misledende ved at de baserer seg på linær fremskrivning av en ikke-linær utvikling.

Tall fra FHI som Dagens Perspektiv har fått tilsendt, viser at det er ventet en flom av vaksinedoser til Norge de neste månedene.

Mens helseministeren forventer rundt 650.000 doser i mars, viser tallene at dersom leveransene kommer som avtalt, vil Norge ha mottatt totalt 1,18 millioner doser innen utgangen av mars, og innen utgangen av juni skal vi ha kommet opp i 6,9 millioner doser. Måneden etter er vi tett på antallet doser som er nødvendig for å gi hele befolkningen to vaksinesprøyter.

Powered by Labrador CMS