Selfietoppen

Christian Tybring-Gjedde.

Anbefaler barn ut fra lommeboka

Christian Tybring-Gjedde anbefaler sjekk av lommeboka før barneproduksjon, Abid Raja til kamp mot bæsjen og Jonas Gahr Støre slår et slag for de friske.

Publisert Sist oppdatert

Det er stadig flere familier som vokser opp som fattige her i landet. Politikerne har slitt i årevis med hva de skal finne på for å få bekjempe barnefattigdommen Noen ganger ligger løsningen av store problemer så oppi dagen at en ikke får øye på den. Christian Tybring- Gjedde (Frp) så plutselig lyset. De fattige kan jo bare få færre barn. Da løser dette problemet seg. Det mest effektive er selvsagt at fattige helt slutter å få barn. Hvis de rike lager barn, kan de fattige passe dem, for eksempel.

Til kamp mot bæsjen

Venstres allestedsnærværende Abid Raja lot ikke årets påskeferie passere uten å servere en kraftfull uttalelse. «Raser mot hundebæsj i skiløypene», var tittelen i VG med bilde av Raja i skiutstyr i solskinnet på fjellet. En utmerket sak for politikere å profilere seg på. Andre har tenkt tanken, men Raja gjør noe med det. Skjønt det er spørsmålet: Hva har Venstre tenkt å gjøre med det? «Har du en hund, så plukk opp dritten etter deg», sier Raja. Utvilsomt en god parole for neste års kommunevalgkamp.

Slår et slag for de friske

Like før påskestillheten la seg over landet, fikk VG fatt i russekortet til Jonas Gahr Støre. Der sto det «Det er bedre å være rik og frisk enn fattig og syk». Det er noe alle er enige, men at Støre som er både rik og frisk sier det, går selvsagt ikke an. En utmerket sak for en avis som er opptatt av de store tingene i livet. Og Støre må nesten være helt enig: «Det stemmer at dette var mitt russekort i 1979. Dette var dårlig russehumor. Det er heldigvis 39 år siden», sier Støre til VG. Han kunne fått saken til å vokse adskillige hakk om han hadde lagt til «på denne tide stemte jeg forresten Høyre».

Powered by Labrador CMS