Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Sylvi Listhaug.

Foto

Ørn Borgen / NTB scanpix

Selfietoppen

Fikk ikke til skikkelig unnskyldning

Publisert: 23. juli 2018 kl 08.47
Oppdatert: 23. juli 2018 kl 08.47

Aftenposten foretok om opptelling og fant ut at Sylvi Listhaug sa 17 ganger unnskyld i Stortinget. Problemet var at hun var på talerstolen fire ganger for å få sagt det hun hadde på hjertet, eller rettere sagt, det Erna Solberg hadde pålagt hjertet hennes. Men reglene i Stortinget er de samme som gjelder i høyde; tre forsøk. River en tredje gang, er det rett ut. Og det er Støre som er dommer. At hun sa unnskyld 17 ganger hjelper ikke. Unnskyldningene kom ikke nok fra hjertet, kunne Støre konstaterer. Hun kunne spart seg det siste forsøket.

Med passende dødsskatt

«Justisministeren mener det skal koste litt å dø», skriver Vårt Land. Tor Mikkel Wara/Vara (velg det som passer) ville ikke droppe det planlagte gebyret på skifteattest. Senterpartiet har stilt seg i front i kampen mot «dødsgebyret». Det nye gebyret kunne politikerne hatt mye glede av. Det måtte for eksempel ikke være likt gebyr for alle. I Finnmark er det jo store avstander, så der kunne kostet litt mer å dø enn i Oslo, for eksempel. Og det måtte selvsagt vært forskjell på om en dør ung eller gammel. Men dette ble det ikke noe av likevel.

En liten friskus

Erna Solberg forsøkte å redde Sylvi Listhaug ved å be om unnskyldning på vegne av hele regjeringen. Det kunne hun spart seg, tenker hun vel i ettertid. Det skar seg. Uken etter da hun ble minnet om at en gang kalte Heikki Holmås for «en liten friskus», måtte hun beklage igjen. «Jeg beklager dypt at jeg noen gang har påtalt folks høyde. At han er en friskus, tror jeg Heikki Holmås tåler», sa statsministeren. Det er gjør han nok. Det er ikke grenser for hva bergensere kan si til hverandre når de er utenfor byens grenser.

Saken fortsetter under annonsen