Selfietoppen

Carl I. Hagen.

Mannen som bare får nei

Spencer Tunick får bodøværingene til å kle seg nakne, Jon Helgheim lodder dypt om mannen og retten har gitt Brynjar Meling en ny venn, mens Carl I. Hagen får stadig nei.

Publisert Sist oppdatert

Det er noen mennesker som livet rammer med så mange harde slag at det er et under at de klarer å holde seg oppreist. Carl I. Hagen er blant disse. Han ble ikke stortingspresident. To ganger har han kjempet en innbitt kamp om å få bli medlem av Nobelkomiteen. Så fant Frp og Høyre på at de skulle holde seg med en egen minister for eldre ved Kongens bord. Det er en stilling Hagen gjerne ville hatt. Men nei. Det ble en kvinne som ikke er mer en 57 år, Åse Michaelsen, som fikk den posten.

– Jeg begynner å bli vant med at jeg ikke tilgodeses ting jeg har lyst på, sier Hagen til Dagsavisen. Så leit. Så sårt. Men han takler det. Han sleper seg videre i livet uten de verv han sikler etter.

Til de nakne i Bodø

Det vakte har vakt oppstuss i Bodø for at kunstneren Spencer Tunick fikk 300 000 i støtte fra kommunen for å ta bilde av et hundretalls nakne bodøværinger. Lokale kunstnere reagerte og vister til at kommunen har bevilget penger til noe de ikke har visst at man kan søke om. Den holder ikke. Det er klart kommunen gir støtte hvis noen vil kle seg nakne i det fri framfor en fotograf. Mest støtte vil en få dersom en gjør det i sentrum i sommersesongen. Slikt trekker turister. Det er bare for folk å søke.

En mann om menn

Jon Helgheim (Frp) mener det er biologiske forskjeller som gjør at menn jobber mer enn kvinner. Den slags mener man ikke ustraffet for tiden. «Jeg vet at noen gamle gubber fremdeles har sånne forstokkede holdninger, men at det skulle komme fra en ung mann på 36 år, så jeg ikke komme», sier minister for barn, likestilling, familier og litt av hvert, Linda Hofstad Helleland, til Dagsavisen. Helgheim har tydeligvis ikke fått med seg at politikerne har vedtatt at kvinner og menn er helt like, bortsett fra det å føde barn da, så lenge det varer. Her ligger mennene på etterskudd, men i prinsippet skal de være villige til også å dele på denne oppgaven.

Melings nye venn

Gulating lagmannsrett har pålagt frisør Merete Hodne å godta advokat Brynjar Meling som Facebook-venn i 48 timer. Avgjørelsen kommer i forbindelse med anken av den såkalte «nazifrisør»-saken. I forkant av ankesaken har revygruppa Løgnaslagets advokat Brynjar Meling bedt om innsyn i hva Hodne har skrevet på Facebook. Dette ordner seg sikkert. Den nye praksisen som retten her har innledet, er det bare å ønske velkommen. Folk må tåle å få beskjed om hvem de skal være venner med en periode på sosiale medier.

Powered by Labrador CMS