Annonse

RING, RING, RING!

Jeg beklager hvis jeg er brå og rett på sak. Men helt ærlig så er alt du leste i ingressen sant. Du er kanskje heller ikke overrasket. Du skal ha sovet ganske bra i timen hvis du ikke har fått med deg at vi i dag stiller vesentlig annerledes krav til ledere enn hva vi gjorde for bare noen tiår siden. Vi lever nå i en kunnskapsøkonomi, i en hjerneøkonomi, i en talentøkonomi, en opplevelsesøkonomi etc. Kjært barn har mange navn, men uansett hva du kaller dagens samfunn  skrikes det etter ledelse og ledere.

Ledelse er derfor viktig. Dette er hevet over enhver tvil. Men til tross for hvor viktig det er, er det også noe de færreste av oss har en helt klar forståelse av. Min erfaring forteller meg derimot at ledelse, den genuine og ekte sorten, ikke er hva mange tror det er. Ledelse utøves heller ikke slik mange tror. Det er da kanskje heller ikke så rart at "ekte" ledelse er en sterk mangelvare.

Jeg innser at jeg kanskje ikke forteller deg noe nytt som du ikke allerede vet. Du kan være en av de som har forstått at det er en vesensforskjell mellom gammel sjefing og administrasjon som var nyttig da det kom til å lede hender, og dagens ledelse av talent og hjerner.

Er du blant de som er mer usikker, i så fall er du i godt selskap, vil du kanskje følge meg her i denne artikkelserien hvor jeg skal ta for meg mye av denne endringen som har skjedd, og hva dette innebærer i praksis for deg som operativ leder.

Jeg vil de neste ukene presentere deg for flere av slutningene jeg har gjort etter mange års intensive, og for det meste selvstendige, studier innen ledelsesfeltet.Disse slutningene er i sin helhet presentert i Ledelsesmanifestet- fra hender til hjerner. Hva du skal få her er imidlertid et oppdatert utdrag av de viktigste innsiktene fra dette manifestet.

Ganske enkelt, hva jeg vil dele med deg er hvordan du kan bli en leder som ansatte følger for å prestere langt over hva som normalt kan forventes: en leder med stor "L". I prosessen vil jeg forkaste mange gamle, utgåtte tanker og myter. Og jeg vil erstatte disse med nye, potente hemmeligheter som jeg håper kommer til å informere deg i din videre lederkarriere.Før vi går videre har jeg imidlertid en bekjennelse å komme med. 

Jeg har "stjålet".

Bekjennelsen til en "pirat"

For å være helt ærlig har jeg gjort noe av det samme som Steve Jobs i sin tid gjorde for Apple (bare i et litt mer beskjedent omfang vel og merke). Hvis du ikke kjenner historien, så sies det at det var da Jobs og kollegaene hans fra Apple var på besøk hos forskningssenteret Xerox PARC, at de oppdaget revolusjonerende teknologi vi i dag tar for gitt som forbrukere. Der fant de både musen, windows, ikoner og annen teknologi som Xerox ledelsen åpenbart ikke forsto verdien av, og som ikke ble utnyttet. Dette gjorde imidlertid piratgjengen Jobs og co. som stjal alle disse revolusjonerende hemmelighetene.

Nå var ikke denne teknologien fiks ferdig til bruk. Denne teknologien var foreløpig bare for spesielt interesserte. Har du lest mye forskning vet du at akademikere sjeldent er flinke til å oversette forskning til god praksis. Derfor, med litt nødvendig bearbeidelse, gjorde Jobs og gjengen teknologien tilgjengelig for deg og meg. Dette raidet beskrives ofte som det største tyveriet i teknologiverdenens historie.

Jeg kan ikke si noe annet enn at denne historien lenge har inspirert meg. Jobs er sitert i boken til Walter Isacs: "Det handler om å utsette seg for det beste mennesker har utrettet, for så å inkorporere det i det man holder på med". Og dette har jeg gjort. Nå har ikke jeg raidet forskningsinstitusjonen Xerox Park for teknologi, men jeg har raidet uttallige andre institusjoner, oppfinnere, eksperter, disipliner, grupper og nettverk for kunnskap, praksiser og hemmeligheter om ledelse.  Overalt finnes det ”lederteknologi” med revolusjonerende potensial, som bare ligger der og venter på at det skal bli gjort tilgjengelig og tatt i bruk.

Kall meg gjerne en fyr med fritidsproblemer, men de siste årene har jeg hatt et pågående prosjekt om å trekke ut de mest effektive og praktiske tilnærmingene bak å bedrive effektiv ledelse. I dette arbeidet har jeg pløyd meg gjennom utallige artikler, intervjuer og fagbøker. Jeg har deltatt på seminarer, programmer og forelesninger fra inn- og utland. Ganske enkelt har jeg studert praktisk lederteknologi for å bli en leder, samt bedrive effektiv ledelse.

Før du tror jeg er mer stormannsgal enn hva jeg faktisk er, så vet jeg at dette ikke utgjør samme "bulken i universet" som Steve Jobs og Apple gjorde. Hva jeg imidlertid kan love deg er at denne teknologien har potensial til å bulke ditt eget "subjektive univers". Ikke bare vil den lage en bulk, men igangsette en transformasjon som har vidtrekkende konsekvenser for hele ditt liv, på måter som overgår hva noen mus, grafikk, lesebrett, datamaskin, smartphone eller teknologisk duppeditt har gjort pr. dags dato.

Du trenger dette! Og alt henger sammen med at vi lever i en annen verden enn hva vi gjorde tidligere.

I denne serien vil jeg gi deg et nakent, nytt og ærlig blikk på hva ledelse er, og hva som kreves. Og viktigst av alt, det gir deg oppskriften. Men du er herved advart. Alt er skrevet for å underholde. Flere ganger vil det derfor kunne forekomme store og svulstige ord. Alt er også skrevet og vinklet på en noe uortodoks måte til forskjell fra mer konvensjonell tanke. Noen ideer må derfor kanskje bearbeides litt ekstra. Alt er også skrevet uten hensyn til janteloven.

Kan du leve med dette så følg denne serien.

Bunnlinjen er dette: evolusjonen har gått sin gang! For å lykkes må du tilpasse deg! Og denne artikkelserien vil introdusere deg for en snarvei til hvordan du kan gjøre følgere av ansatte som presterer langt utover hva som normalt kan forventes.

Jeg gleder meg til å følge deg videre!

(For neste artikkel, artikkel 2, trykk her!)

Magnus Mælum Norstrøm har skrevet og publisert Ledermanifestet- fra hender til hjerner.  Han vil i de følgende ukene dele store deler av innholdet med de som leser Dagens Perspektiv. Artikkel nr 1.

Magnus er en original tenker som holder kurs, foredrag, workshops og private konsultasjoner for ledere og organisasjoner.

Annonse
Annonse