Annonse
Et Brasil i vekst virker forlokkende på næringsliv i hele verden – også norske aktører. Ifølge Teknisk Ukeblad har norske selskaper brukt 156 milliarder kroner i Brasil i perioden mellom 2009 og 2013, mer enn 100 milliarder av dette bare innen olje og gass. Foto: Shutterstock.com

Statkraft og Norfund har forbindelser til mistenkte i stor korrupsjonssak i Brasil

De to styremedlemmene Cristiano Kok og Gerson Mello Almada i det brasilianske selskapet Desenvix, der Statkraft og Norfund kontrollerer 40 prosent av aksjene, er mistenkt for korrupsjon i det som ser ut til å bli Brasils største korrupsjonssak.

Kjøpet av Desenvix ble delvis gjort med «bistandsmidler», Kok og Almeda var selgere. Les resten med abonnement fra
Velg det abonnementet som passer best for deg. Priser fra:
1,-
Prøv nå
Ingen bindingstid
Jeg har allerede abonnement
Vil du ha regningen rett til bedriften? Klikk her
Annonse
Annonse