Annonse
Et Brasil i vekst virker forlokkende på næringsliv i hele verden – også norske aktører. Ifølge Teknisk Ukeblad har norske selskaper brukt 156 milliarder kroner i Brasil i perioden mellom 2009 og 2013, mer enn 100 milliarder av dette bare innen olje og gass. Foto: Shutterstock.com

Statkraft og Norfund har forbindelser til mistenkte i stor korrupsjonssak i Brasil

De to styremedlemmene Cristiano Kok og Gerson Mello Almada i det brasilianske selskapet Desenvix, der Statkraft og Norfund kontrollerer 40 prosent av aksjene, er mistenkt for korrupsjon i det som ser ut til å bli Brasils største korrupsjonssak.

Kjøpet av Desenvix ble delvis gjort med «bistandsmidler», Kok og Almeda var selgere. Lese resten?
Løpende abonnement. Fornyer på fullpris (163,-) - første mnd kr
20,-
Prøv nå
Ingen bindingstid
Jeg har allerede abonnement
Annonse
Annonse