Annonse
Trenere på topp-nivå har en krevende jobb. De er lidenskapelig engasjert i jobben sin, arbeidsmengden er stor, presset er stort og det er stor variasjon i hvor mye oppfølging de får. På bildet sekunderer daværende trener Morten Aa Djupvik Petter Northug under femmila i Holmenkollen (2011). Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

1 av 4 ­trenere ­risikerer ­utbrenthet

Toppidrettsutøvere får mye oppmerksomhet. En gruppe det snakkes langt mindre om, er toppidrettsutøvernes trenere. Marte Bentzen,  doktorgradsstipendiat ved seksjon for coaching og psykologi ved Norges Idrettshøgskole, har sett nærmere på hvordan trenere for toppidrettsutøvere faktisk har det. Funnene viser at det kan være grunn til bekymring.

Blant 299 trenere på toppnivå i Norge og Sverige rapporterer 25 prosent om høy grad av emosjonell utmattelse ved sesongslutt.

Les resten med abonnement fra
Velg det abonnementet som passer best for deg. Priser fra:
1,-
Prøv nå
Ingen bindingstid
Jeg har allerede abonnement
Vil du ha regningen rett til bedriften? Klikk her
Annonse
Annonse