Annonse
Fysikeren Kristian Olaf Bernhard Birkeland gjorde banebrytende arbeid i forståelsen av nordlys og klarte å simulerere nordlysdannelse i laboratoriet sitt. Senere slo han seg sammen med ingeniøren Sam Eyde og utviklet Norsk Hydro – et industrieventyr bygget på viten og verdiskapning. Foto: Foto: Wikimedia Commons – «The Norwegian Aurora Polaris Expedition 1902-1903»

Pengeflom til innovasjon i 2015

I forfjor, i 2013, var pengesekken for denne typen prosjekter på 750 millioner kroner, nesten like mye som den store tiltakspakken etter finanskrisen 2009. Tiltakspakken hadde til da vært den største innovasjons-pengesekken for forskere noensinne. Fjorårets utlysning var på enda mer – 850 millioner kroner – som skal fordeles i løpet av årets første måneder. Søknadsfristen var 15. oktober i fjor.

Les resten med abonnement fra
Velg det abonnementet som passer best for deg. Priser fra:
1,-
Prøv nå
Ingen bindingstid
Jeg har allerede abonnement
Vil du ha regningen rett til bedriften? Klikk her
Annonse
Annonse