Nyheter

Veggie-restauranter har enorm suksess

Nå ser det amerikanske hurtigmatmarkedet ut til å dreie i en ny retning. Lyfe kitchen, Veggie grill (bildet), Simply salads og Tender greens er alle kjeder som satser på sunn hurtigmat og opplever enorm suksess med det, ifølge LA Times.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Aftenpostens matskribent Joacim Lund i sin spalte ‘Under kniven’ i Osloby, under tittelen: «Kalorimerking. Fastfood er mat du like gjerne kan smøre rett på hoftene. Bortsett fra i Amerika, da.»

Han viser til at på en vanlig dag spiser 33 prosent av amerikanske barn, 41 prosent av ungdommene og 36 prosent av de voksne på en fast food-restaurant, ifølge en fersk studie fra John Hopkins University:

«Tradisjonelt har kjedenes våpen vært det de kaller bliss point, eller det perfekte forholdet mellom fett, salt og sukker, det som får belønningssenteret i hjernen til å gå fullstendig amok.»

«Forskerne tror at kjedenes lavkalorimenyer er et resultat av at amerikanske myndigheter høyst sannsynlig vil kreve at kaloriinnholdet publiseres i menyene om kort tid.»

Powered by Labrador CMS