Nyheter

«Årets Ladejarl» skal kåres

Når Odd Reitan på vegne av Reitangruppen AS deler ut verdiprisen «Årets Ladejarl» 2014, går den til en av disse kandidatene. Blant mange hundre nominerte utmerket de seg sterkest innenfor verdibasert arbeid og ledelse.

Publisert Sist oppdatert

- Årets Ladejarl er en person som gir folk noe å tro på. Med verdibasert ledelse utløses engasjement og vilje til gjennomføring. Det handler om å bygge store mennesker som skaper handling gjennom tillit, sier Colonialmajor Odd Reitan.

Prisen gis til en person som bidrar til samfunnsbygging gjennom verdibasert arbeid, som motvirker likegyldighet og utviser mot. Vedkommende viser også evne til å unne og beundre andre.

I år har Reitangruppen fått inn mange sterke historier om mennesker som utøver verdibasert arbeid og ledelse. Historiene har engasjert og rørt sekretariatet. -Vi er stolte over at nivået er så høyt.

Juryen får en krevende jobb med å velge blant spennende nye kandidater og sterke gjengangere, sier leder av jurysekretariatet, Hilde Undlien.

Årets toppkandidater (tilfeldig rekkefølge):

• Andreas Viestad. Forfatter, matskribent, programleder. Grunnlegger av Geitmyra matkultursenter for barn.

• Atle Vårvik. Grunnlegger og leder av MOT en holdningsskapende organisasjon for og med ungdom - nasjonalt og internasjonalt. Tidligere skøyteløper.

• Eddi Eidsvåg. Leder for Pøbelprosjektet og baker. Kjent som stand-up komiker.

• Johann Olav Koss. Grunnlegger, president og CEO i Right To Play - en internasjonal humanitær organisasjon med bevisst bruk av fysisk aktivitet og lek for å oppnå fredsmål. Tidligere skøyteløper.

• Ada Sofie Austegard. Stifter og leder for Stine Sofies Stiftelsen som kjemper for å bedre barns og pårørendes rettigheter.

• Lisa Ann Cooper. Grunnlegger og leder i Leadership Foundation som er en tenketank og konsulentselskap som promoterer mennesker med innvandrerbakgrunn i Norge.

• Geir Lippestad. Advokat, forfatter og foredragsholder. Kjent som forkjemper for livsvern og menneskeverd og for sin verdibaserte kommunikasjon etter terrorhandlingene i Norge i 2011.

• Per Solli. Rektor på Elvebakken videregående skole en flerkulturell skole med unikt læringsmiljø.

• Lisa Hartmark. Seniorrådgiver i IMDi. Kjent som pioner på integreringsfeltet i Norge med egenutviklede konsepter innenfor mangfold og dialog.

• Tore Christiansen. Investor, styreleder i Oilers AS (ishockey) og gründer i SFF et selskap med alternative medlemmer som har personlige, psykiske eller rusrelaterte utfordringer.

Tidligere vinnere av «Årets Ladejarl»

Anlov P. Mathiesen fikk i fjor prisen på to millioner kroner. Han står bak gatemagasinene =OSLO og =NORGE. Årets Ladejarl 2013 er også kjent for å være et uredd talerør for sosialt utstøtte, fattige, rusmisbrukere og andre vanskeligstilte.

Prisen ble delt ut for første gang i 2012 til gründeren bak Hvite Busser, Helga Arntzen. Arntzen er blant annet kjent som leder av Aktive Fredsreiser og for å ha tatt med til sammen 150 000 ungdommer på reiser til Auschwitz. Årets Ladejarl blir kåret på Lade Gaard i Trondheim den 11. september 2014.

Juryen velger

«Årets Ladejarl» er vedtektsfestet i Reitangruppen AS og motivert av selskapets visjon om å bli kjent som Skandinavias mest verdidrevne selskap. Prisen på to millioner kroner finansieres av

Reitangruppen AS. Det gis ingen føringer eller begrensninger for prismottakerens bruk av pengene. Juryen består av Odd Reitan og fem jurymedlemmer: leder av Civita og tidligere topp-politiker Kristin Clemet, Røde Kors-ansatt og tidligere artist Andres Rafael Diaz, assisterende toppidrettssjef i Olympiatoppen Marit Breivik, høyskolelektor Cecilie Staude, og rådgiver innen media og kultur Gunnar Flikke.

(Pressemelding.)

Powered by Labrador CMS