Annonsørinnhold
Annonsørinnhold

Forbrukslån kan være bedre enn kredittkort

En undersøkelse fra OsloMet viser at det er store forskjeller på hvordan vi ser på forskjellige typer av lån. Forbrukslån er den lånetypen vi skammet oss mest over å ha. Denne lånetypen hadde klart lavest status på listen over lån. 

Mindre lån - med kortere nedbetalingstid 

Såkalte smålån er en populær låneform. Da låner du mindre beløp - ofte mellom 5000 og opptil 100 000 kroner. Renten er ofte høyere enn ved større forbrukslån og nedbetalingstiden kortere. Det er ikke uvanlig at de dyreste mikro lånene kan ha renter på flere hundre prosent. 

Kredittkort er også et lån

Det mange glemmer når de drar kredittkortet er at det er et lån uten sikkerhet på samme måte som forbrukslån. Forskjellen er at om du betaler kredittkortets faktura før den rentefrie perioden er over så er pengene i prinsippet et gratis lån. 

Det man skal være oppmerksom på er at i det øyeblikket man går over den rentefrie perioden er kredittkortet et lån med skyhøye rente - ofte mellom 16% og opptil 25% på de dyreste. 

Lån til forbruk 

Forbrukslån som er den lånetypen vi forbinder med mest skam å ha er faktisk ikke verstingen hittills. Et forbrukslån kan ha renter fra 5 % opp til de dyreste med 20%. Med et forbrukslån kan du søke om lån fra 10.000 kroner opptil 600.000 kroner.Sannheten er at forbrukslån ofte er både billigere og har bedre vilkår enn kredittkort og smålån.