Arbeidsliv

3 tips om hva du kan si til deg selv i tøffe tider

Måten du tenker på motgang på påvirker utholdenheten din.

Publisert Sist oppdatert

Det hevder psykoterapeut og forfatter av boken «13 Things Mentally Strong People Don´t Do», Amy Morin, i et innlegg om mental styrke hos magasinet Inc.

De fleste av oss opplever tøffe tider en eller annen gang i livet. Vi kan bli alvorlig syke, ha vanskeligheter i familien, miste jobben, gå igjennom en skilsmisse, havne i konflikter eller møte andre utfordringer. Amy Morin viser til at mental styrke kan trenes, og at måten vi tenker på og snakker til oss selv på har betydning.

Det handler om å tenke positivt og konstruktivt, og i innlegget lister Morin opp en lang rekke konkrete «mantraer», eller måter å tenke på om du vil, som hun mener er til hjelp i tøffe tider. Nedenfor finner du tre av dem. Dette er selvfølgelig ingen garanti for at alle problemer vil løse seg, men kanskje noen av disse innfallsvinklene kan være til inspirasjon en dag arbeidsdagen din er litt tung?

«Jeg har det som skal til for å komme igjennom dette.»
Å tenke «dette klarer jeg ikke» eller at «dette er urettferdig» kan gjøre at du føler at du allerede har tapt. Tenk igjennom hva du faktisk har av muligheter, evner, verktøy og ressurser som du kan bruke til å komme deg videre.

«Alt jeg kan gjøre, er å gjøre mitt beste.»
Å forlange perfeksjon av deg selv kan i ytterste fall være mer til skade enn til nytte.

«Jeg kan håndtere følelsen av at situasjonen er ukomfortabel.»
Det er mest komfortabelt å bli i komfortsonen, men for å komme igjennom tøffe tider kan du måtte ta steget ut av dine trygge soner. Det er ikke komfortabelt å føle seg redd. Ei heller å føle på frykt og skuffelse, men det tar ikke livet av deg. Vær villig til å møte disse følelsene, og du får bedre selvtillit på at du faktisk klarer å håndtere det som er ukomfortabelt, skriver Amy Morin hos Inc.

Powered by Labrador CMS