Nyskaping

El-scooteren Gogoro fra Taiwan kommer til Europa.

El-scooteren Gogoro kommer til Amsterdam

Norge er det landet i verden hvor el-kjøretøy har høyest markedsandel. Men Nederland tar opp kampen. Når el-scooteren Gogoro kommer til Europa til våren, satser de i Amstardam og ikke i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Den elektriske scooteren Gogoro som en rekke avhoppere fra den hardt pressede taiwanesiske mobiltelefonprodusenten HTC står bak, kommer til Europa. Det melder teknologinettstedet The Verge.

I mars omtalte Dagens Perspektiv Gogoros prøveprosjekt i hjembyen Taipei og lurte på om ikke selskapet like gjerne kunne sett til Europa.

"Grunnene for at Gogoro valgte å rulle scooterene sine i Taipei som utgangspunkt, kunne like gjerne vært sagt om norske byer. Det finnes 10 000 WIFI-hotspots, og mer enn 90 prosent av befolkningen har internett. Innbyggerne er raske med å ta i bruk ny teknologi. Samtidig hjelper det at Taipei har et omfattende subsidieprogram. Gogoros scootere er lovet egne parkeringsplasser".

Nå ser det altså ut til at Amsterdam blir første europeiske by som får prøve scooterne allerede første halvår 2016. Men scooteren er designet til å tilfredstille europeiske krav, så en videre ekspansjon til andre europeiske land er naturlig. Da er kanskje Norge mer aktuelt enn man først skulle tro. Nederland og Norge er de to landene i verden med høyest markedsandel for elektriske kjøretøy. Hver tredje nye bil i Norge var enten en elbil eller en plug-in hybrid i de første måndene av 2015. Nederland tok andreplassen, der tok elbilene og hybridene 5,7 prosent av markedet.

Ifølge The Verge har Gogoro nylig fått 130 millioner dollar i ny kapital som blant annet er en del av den europeiske satsingen. Hva scooterene vil koste i Europa er fortsatt ikke kjent, men i Taiwan varierer modellene fra 23 000 til 30 000 kroner, om lag det samme som en god el-sykkel.

Powered by Labrador CMS