Ledelse

Ledere med IT-trøbbel

Svenske ledere brukte en halvtime om dagen på datatrøbbel, viste en undersøkelse fra svenske kommuner, landsting og regioner.

Publisert Sist oppdatert

I undersøkelsen, som er gjort av fagforbundet Vision, forteller mellomledere og førstelinjeledere at de er lite fornøyd med dagens IT-situasjon. Et trekk i undersøkelsen er at lederne mener at IT-systemene ikke møter virksomhetens behov. De mener også at brukerne ikke har fått tilstrekkelig opplæring.

Veronica Magnusson, forbundsleder i Vision, sier i en pressemelding at dette er enorm sløsing med tid og ressurser. Hun mener at kranglete IT-systemer påvirker både medlemmenes arbeidsmiljø og virksomhetenes kvalitet.

Ifølge rapporten har lederne som er medlemmer i Vision i ulik grad av innflytelse på IT-innkjøp på arbeidsplassen. Der ledere og medarbeidere har hatt innflytelse på innkjøp av IT-systemer, har imidlertid systemene lettet ledernes arbeid, forteller undersøkelsen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS