Arbeidsliv

− Behovet for norskopplæring i arbeidslivet er stort, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

180 millioner kroner for å heve kompetansen i norske bedrifter

695 bedrifter har fått støtte til å gi de ansatte opplæring i lesing, skriving, regning, data og norsk. En av tre får støtte til å lære de ansatte bedre norsk.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen har gjennom Kompetansepluss arbeid fordelt totalt 180 millioner for 2017.

– For å takle omstillingene er vi helt avhengige av at folk kan utvikle seg samtidig som de er i jobb. Derfor er det gledelig at så mange arbeidsgivere får muligheten til å gi opplæring til sine ansatte, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

I år var det nesten 1000 som søkte om midler for Kompetansepluss arbeid.

Se oversikt her over hvilke bedrifter som har fått støtte fordelt på fylker.

Stort behov for norskopplæring

Virksomheter i offentlig og privat sektor kan søke om midler for å gi de ansatte grunnleggende ferdigheter i lesing, skriving, regning og data.

De siste to årene har Kompetansepluss også omfattet midler til norskopplæring, og 237 av søknadene som ble innvilget for 2017 var om midler til opplæring i norsk.

− Behovet for norskopplæring i arbeidslivet er stort. Kompetansepluss bidrar til å trygge utsatte arbeidstakere i et tøffere arbeidsmarked, sier Røe Isaksen.

Motiverer ansatte

Kompetansepluss er en støtteordning som virker. Over 57 000 kursdeltakere har fått opplæring på jobben gjennom ordningen siden starten i 2006.

Det er dokumentert at opplæringen fører til færre feil og motiverte ansatte. I tillegg blir flere ansatte rustet til å ta fagbrev.

Vi synes spesielt det er gledelig at det private næringslivet er så godt representert blant de som vil drive opplæring

− Arbeidsplassen er en svært viktig arena for læring. At det i år er kommet inn nesten 1000 søknader, viser at mange arbeidsgivere tar kompetansebehovet i virksomheten sin på alvor. Vi synes spesielt det er gledelig at det private næringslivet er så godt representert blant de som vil drive opplæring, sier Gina Lund, direktør i Kompetanse Norge, som har det praktiske ansvaret for tilskuddsordningen Kompetansepluss.

Kompetansepluss arbeid

  • Kompetanse Norge fikk 979 søknader til Kompetansepluss arbeid. Av disse er det 560 som har fått midler.
  • Kompetansepluss (tidligere BKA/BKF) er en tilskuddsordning som skal bidra til at flere voksne får opplæring i grunnleggende ferdigheter, og på den måten kan ta del i videre opplæring og utdanning og styrke sin deltakelse i arbeids- og samfunnsliv.
  • Kompetansepluss arbeid gir midler til kurs for arbeidstakere knyttet til arbeidsplass.
  • Kompetansepluss frivillighet gir midler til kurs knyttet til aktiviteter i frivilligheten. Tildelingen av disse kommer på et senere tidspunkt.
Powered by Labrador CMS