Arbeidsliv

Konstituert administrerende direktør Gro Jære i Sykehuspartner varsler at anbefalingen om outsourcing kan bli utsatt til neste år.

Varsler utsettelse av outsourcing-anbefaling

Publisert Sist oppdatert

I vår kom det frem at sensitive opplysninger om pasienter i Helse Sør-Øst lå åpent tilgjengelig for IKT-arbeidere i India, Bulgaria og Malaysia – etter at helseforetaket hadde utkontraktert arbeidet med modernisering av sin IKT-infrastruktur til selskapet Enterprise Services Norge AS, nå DXC Technology.

Styret i landets største helseforetak, som har ansvaret for spesialhelsetjenesten til 2,9 millioner mennesker, har siden den gang satt programmet i bero og brukt flere måneder på å utrede potensielle veier videre – innenfor og utenfor kontrakten med DXC. Målsetningen er at en anbefaling legges frem for styret i Sykehuspartner HF, som har det overordnede ansvaret for IKT-, HR- og innkjøpstjenester til alle sykehusene i regionen, innen utgangen av 2017.

I dokumentene som er lagt ut i sammenheng med det neste styremøtet, som skal finne sted 16. november, skrives det imidlertid at det er stor fare for at tidsplanen kan ryke.

«Tidsplanen er stram og saken skal forankres bredt før en beslutning fattes. Det er en risiko for at saken ikke er tilstrekkelig behandlet til at det er mulig å gi en anbefaling før årets utgang,» heter det i vurderingen til administrerende direktør.

«Det er omfattende og krevende arbeid som skal gjøres for anbefaling kan gis. Det legges stor vekt på å involvere og informere for å forankre arbeidet som gjøres. En troverdig prosess som gir et godt grunnlag for en anbefaling og vedtak, er sentralt for å skape tillit til det valget som gjøres og legger et godt grunnlag for gjennomføringsevnen,» skriver konstituert administrerende direktør Gro Jære i saksframlegget som skal behandles torsdag.

Powered by Labrador CMS