Ledelse

Ansatte på Aker BP-plattformen Valhall i Nordsjøen tar seg en pause i arbeidet.

Arbeidsgleden tilbake i oljebransjen

I 2015 stupte arbeidsgleden og ansattes tillit til lederne i oljebransjen. I år har trenden snudd.

Publisert Sist oppdatert

Fall i oljeprisen, lavere aktivitet, permitteringer og oppsigelser i oljebransjen slo i 2015-undersøkelsen ut på arbeidsgleden og tilliten til lederne bransjen. Fra 2014 til 2015 falt arbeidsgleden i olje og gass fra 72 poeng til 66 poeng. Blant dem som fremdeles jobber i oljebransjen, er imidlertid arbeidsgleden i år nesten tilbake på 2006-nivå, forteller Even Bolstad. Han er ikke overrasket over utviklingen.

– Enhver slik omstilling, med de sjokkene som påføres, vil utløse psykologiske forsvarsmekanismer. På et tidspunkt vil imidlertid jobbtilfredsheten flate ut, på et høyere nivå enn rett etter det har skjedd, og det er det som skjer i årets undersøkelse.

Utrygge arbeidsplasser

Undersøkelsen viser imidlertid at to faktorer – opplevelsen av jobbtrygghet og muligheten til å få seg en annen jobb – har falt som stein i bransjen.

– Arbeidsgleden er nå god, men på ett eller annet tidspunkt vil utryggheten gi lavere arbeidsglede. Det slitsomt å leve med en slik utrygghet. På sikt kan det føre til at flere hopper av toget, og søker seg til andre bransjer.

Powered by Labrador CMS