Ledelse

Nesten ingen hadde tenkt på hvordan deres egen organisasjon vil endres av digitaliseringen

Publisert Sist oppdatert

Det skriver spaltist i Financial Times og professor ved Oxfords Saïd Business School, Jonathan Trevor, som har vært på en rekke konferanser der ledere snakker om ny teknologi og hvordan arbeidslivet vil endres av automatisering.

Ledere er ikke de som leder an i denne utviklingen, de bare reagerer på den som best de kan, er hans analyse.

Trevor mener all usikkerheten rundt fremtidens arbeidsplass gjør at vi ikke lenger føler at vi har kontroll, og han observerer at ingen forsøker å endre fremtiden til noe som er mer kontrollerbart.

Trevor mener tiden er overmoden for en ny type lederutdanning som i større grad forsøker å tolke den nye hverdagen på stadig flere arbeidsplasser.

Hvis den fremtidige organisasjonsstrukturen er basert på nettverk heller enn hierarki, da burde også utdanningsløpet gjenspeile dette gjennom økt bruk av nettverk av folk som samarbeider på tvers av siloer, skriver han.

Virksomheter må umiddelbart utvikle informasjonssystemer som kan hente ut all kunnskapen som sitter i alle de små nettverkene i egen organisasjon, og kombinerer den med kunnskapen fra partnere og kunder, slik at den kan bidra til mer meningsfulle beslutninger.

Powered by Labrador CMS