Nyheter

Størst og mest lønnsom

Select Service Partner (SSP) er en av de aller største aktørene i serveringsnæringen og convenience i Norge. Og i alle fall blant de mest lønnsomme.

Publisert Sist oppdatert

Omsetningen har økt fra 587 millioner kroner i 2001 til 1,343 millioner kroner i fjor. I samme periode har resultatmarginen økt fra 5,9 prosent til 10,7 prosent i fjor.

Med unntak av et lite fall i 2004, har alle piler pekt oppover. Veksttakten slakker ikke av i år, men akselererer uten at ledelsen vil bekrefte dette, skriver bladet FastFood i en bredt anlagt reportasje i sin siste utgave.

Kritisk i 2004

Bare et eneste fall på 14 år? Ja. Da flyselskapene kuttet kraftig i flycatering i 2004, som medførte en omsetningsreduksjon på 7095 prosent pr. flykjøkken, måtte 200 ansatte slutte. 100 prosent av bedriftens resultat ble borte, opplyser adm. dir. siden 2001, Morten Solberg Nilsen.

Det ble SSPs syretest i Norge. Testen ble bestått med glans: Som kompensasjon for det store bortfallet, ble ny virksomhet bygget opp. Den resterende virksomheten forbedret driften så effektivt at den totale lønnsomheten ble bevart. Det la grunnlag for ny vekst, forklarer han. Veksten er skapt i et tempo som savner sidestykke i bransjen de siste ti årene. I denne vekstperioden er lønnsomheten forbedret tilsvarende.

Bare gloria

De siste årene har vært gloria, fordi selskapet kan trekke veksler på en sterk internasjonal organisasjon, med en brandsportefølje som dekker de fleste behov. Men kanskje mest på egen innovasjonsevne. Kioskkonseptet Point har vært helt avgjørende. I dag er mange av Norges største kiosker Point. Parallelt har vi utviklet vel å merke her hjemme convenience-konseptet Flavours. De er begge blitt knallsuksesser, og står fjellstøtt sammen. Dessuten har vi introdusert sterke merkevarerestauranter som Starbucks og YO! Sushi, kommenterer adm.dir. Morten Solberg Nilsen.

Les hele historien i magasinutgaven av FastFood. Bestill: fastfood.@medievekst.no

Powered by Labrador CMS