Nyskaping

Fra Evrys lokaler i Oslo.

Fra rekordresultat til børs-comeback

Norges største IT-selskap Evry kunne tidligere i mai melde om rekordresultat og en total omsetning på over 12 milliarder kroner i 2016. Tirsdag avslørte de sine planer om å gjøre comeback på børsen.

Publisert Sist oppdatert

IT-selskapet Evry planlegger å noteres på hovedindeksen på Oslo Børs. Det kommer frem av en pressemelding fra selskapet tirsdag morgen.

Det har i flere måneder blitt spekulert i om selskapet ville søke børsnotering, som i så fall blir den største i Norge siden 2010.

Selskapet ble kjøpt opp av investeringsselskapet Apax i 2015, og tatt av børs senere samme år. I fjor rapporterte de om rekordresultat (justert EBITA på 1,3 milliarder) og en total omsetning på over 12 milliarder kroner. Blant kundene til Evry er flere av de største bankene i Norge.

– Evry har gjort betydelige fremskritt i sin transformasjon og har oppnådd en ledende posisjon som et av de største it-selskapene i Norden, sier konsernsjef Björn Ivroth i pressemeldingen.

Han mener selskapet er «godt posisjonert til å videreutvikle den ledende konkurranseposisjonen».

I forbindelse med børsnoteringen skal selskapet hente inn tre milliarder kroner, mens Apax-kontrollerte Lyngen BidCo AS, som er hovedaksjonær i selskapet, skal gjøre et nedsalg for å sikre likviditet i aksjen.

Lyngen BidCo vil imildertid forbli «en betydelig aksjeeier» etter nedsalget, skriver selskapet i pressemeldingen.

Evry

Evry er et av nordens største IT-selskaper. De har hovedkontor i Norge, og har til sammen rundt 8.200 ansatte.

  • Styreleder: Salim Nathoo (45)

  • Konsernsjef: Björn Ivroth (57)

  • Hovedaksjonær: Apax (88%)

I 2016 meldte selskapet en omsetning på 12,2 milliarder kroner, og et justert resultat (EBITA) på 1,3 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS