Nyskaping

Ford-sjef Jim Hackett (t.v.).

Slik skal den nye Ford-sjefen satse på elektrisk

Publisert Sist oppdatert

Bilprodusenten Fords nye leder Jim Hackett har presentert sin nye strategi. Det har vært knyttet stor spenning til hvordan han skal klare overgangen til en mer miljøvennlig bilproduksjon.

Ifølge Financial Times har selskapet måtte tåle hard kritikk fra utålmodige investorer for å ikke ha lagt frem en klar en plan tidligere.

I første omgang blir det snakk om en kraftig reduksjon i kostnadene, på til sammen 14 milliarder dollar. Dette skal ifølge selskapet føre til 50 prosent lavere kostnadsvekst på biler frem mot 2022.

Samtidig er planen at investeringsbudsjettet skal pensles over fra forbrenningsmotorer til elektriske biler. Ifølge planene skal rundt en tredjedel av investeringene som i dag går til forbrenningsmotorer - rundt 500 millioner dollar - legges til satsingen på elmotorer, som i dag er på rundt 4,5 milliarder dollar.

En enda større del av investeringsbudsjettet, om lag 7 milliarder dollar, skal investeres i produksjon av lastebiler. Det er ventet at Hackett vil forsøke å ta en del av markedet for selvkjørende transportbiler ettersom han selv ble hentet fra Ford Smart Mobility-avdelingen som har jobbet med denne typen teknologi i konsernet.

Powered by Labrador CMS