Nyskaping

Både statsminister Erna Solberg (H) og hennes hovedutfordrer, Ap-leder Jonas Gahr Støre, fikk seg en tur med en selvkjørende buss i Oslo nylig. Mange mener Norge ikke bør være et foregangsland i bruken av selvkjørende kjøretøy.

To av tre avventende til selvkjørende biler

To av tre synes ikke Norge bør være et foregangsland for selvkjørende biler, ifølge en ny rapport fra Transportøkonomisk institutt (TØI).

Publisert Sist oppdatert

Instituttet har «tatt tempen» på norsk trafikk og våre holdninger, vaner og uvaner bak rattet. For første gang har de også spurt nordmenn om selvkjørende biler, skriver Aftenposten , som har sett rapporten kort tid før den offentliggjøres.

Over 2.300 personer er blitt bedt om å ta stilling til utsagnet «Norge bør være et foregangsland for å tillate selvkjørende biler på veiene». To av tre sier seg helt eller delvis uenig i dette. Eldre er mer skeptiske enn yngre, og kvinner er mer skeptiske enn menn. Det kommer ikke fram om de spurte er skeptiske til teknologien eller om de bare synes noen andre enn Norge bør gå opp løypa først.

Seniorforsker Gunnar Deinboll Jenssen ved SINTEF sier undersøkelser fra andre land har vist en generell motstand til å begynne med, men lavere skepsis etter hvert som folk får mer kunnskap.

Før sommeren la regjeringen fram et lovforslag som åpner for forsøk med selvkjørende biler.

Powered by Labrador CMS