Samfunn

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) får en klem av Danmarks integrasjonsminister Inger Støjberg under et møte i Nordisk ministerråd.

Listhaug varsler omlegging av sosialhjelpsordningen

En rapport viser at andelen innvandrere som mottar sosialhjelp har økt med over 30 prosent de fire siste årene. Listhaug varsler endringer i ordningen.

Publisert Sist oppdatert

Blant personer uten innvandrerbakgrunn har andelen mottakere falt med fem prosent. Det viser en undersøkelse Proba Samfunnsundersøkelse har gjort for KS, ifølge NRK.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug mener utviklingen ikke er bærekraftig i et langsiktig perspektiv.

– Derfor må flere i jobb før vi kan si oss fornøyde. Og da er det en stor jobb som skal gjøres, og jeg tror at vi må legge om litt av ordningene også. Det kommer vi til å jobbe med fremover, sier ministeren.

Ifølge politikkdirektør i KS, Helge Eide, skyldes veksten de siste årene hovedsakelig økt innvandring fra personer som har et veldig svakt grunnlag for å kunne klare seg selv. Han mener den økte sosialhjelpsandelen blant innvandrere kun er midlertidig.

– Blant norskfødte med innvandrerbakgrunn er avhengigheten av sosialhjelp lavere enn i befolkningen for øvrig. Så selv om vi ser utfordringer med førstegenerasjonsinnvandrere, så er det et midlertidig problem hvis vi ser på gruppen samlet, sier Eide.

Powered by Labrador CMS