Samfunn

Illustrasjonsfoto.

Politidirektoratet kutter sentralt

Politidirektoratet varsler kutt både i direktoratet sentralt og i særorganer. Kuttene kommer som en følge av at politidistriktene skal prioriteres.

Publisert Sist oppdatert

Hovedtrekket er at distriktene får mer penger enn før, mens det kuttes i både særorganer og Politidirektoratet, som har økt kraftig de siste årene, skriver Dagbladet.

– Det er ikke lenger noen vekstambisjon for Politidirektoratet. Nå er vi enige om at politidistriktene må få den ressurstilførselen de nå får, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård i forbindelse med det såkalte disponeringsskrivet for norsk politi som legges fram torsdag.

Politidirektoratet ønsker å bruke mer penger på politidistriktene slik at midlene fordeles på en annerledes måte enn de foregående 15 årene.

– Økonomimodellen vi har brukt før, har gjort at noen distrikter er blitt underfinansiert. Nå får særlig små distrikter mer ressurser enn tidligere, mens andre får mindre, sier Humlegård.

Fellestrekket for distriktene som får mer, er ifølge direktoratet at de har slitt med økonomien over tid, og at de har hatt bemanningsutfordringer.

Politidistriktene Innlandet, Nordland og Møre og Romsdal er blant vinnerne, mens Trøndelag politidistrikt, som er ett av politidistriktene som har hatt mest robust økonomi, får mindre å rutte med.

Leder Carl Marius Michelsen i Norsk Tjenestemannslag Politiet roser prioriteringene som nå gjøres, selv om han synes politidistriktene fortsatt burde fått mer penger.

Powered by Labrador CMS