Samfunn

Jonas Gahr Støre mener regjeringen har sviktet på de viktigste områdene.

– Solberg har ikke levert

På flere områder i sysselsettingspolitikken har ikke statsminister Erna Solberg (H) levert, mener Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.

Publisert Sist oppdatert

– På det viktigste området av alle, arbeid til alle, har Erna Solberg ikke levert. Selv om vi ser lyspunkter i norsk økonomi, er andelen av befolkningen som er i arbeid, den laveste på over 20 år, sier Støre til NTB.

Han viser til at Statistisk sentralbyrå i sin siste konjunkturrapport skriver at nedgangen i arbeidsledigheten først og fremst skyldes at arbeidsstyrken har gått ned.

Kampen om hvilken virkelighetsbeskrivelse som er mest korrekt når det gjelder jobbpolitikken, kommer til å bli et sentralt tema fram mot høstens valg. Saken sto sentralt på Solbergs oppsummerende pressekonferanse tirsdag.

Men Støre viser til at det i Solbergs regjeringstid er skapt "færre jobber totalt enn det ble årlig under den forrige regjeringen".

– Samtidig har produktivitetsutviklingen gått i gal retning de senere årene, stikk i strid med det Erna Solberg lovte. Kombinasjonen av en mindre andel av befolkningen i arbeid og redusert produktivitetsvekst er uheldig for norsk økonomi, sier han.

Powered by Labrador CMS