Nyskaping

– Roboter er fremtidens hodejegere

Dette er ikke langt unna en realitet. Et israelsk selskap tester allerede en betaversjon.

Publisert Sist oppdatert

– Videointervjuer, der aktuelle kandidater blir intervjuet av en applikasjon, har kommet. Men i dag kan rekruttereren se intervjuene og selv velge ut kandidater. Neste skritt er at systemet selv gjør evalueringen av hvem som er best egnet til jobben, sier den uavhengige hr-rådgiveren Martin Jonassen i et intervju med DN.

Ifølge Jonassen vil det skje store ting innen rekruttering fremover. I relativt nær fremtid kan du se for deg at du logger inn i hr-systemet og grovt beskriver hvilken kompetanse og egenskaper du ønsker at den nyansatte skal ha. Systemet foreslår hva slags profil du bør lete etter.

– Etter at du har godkjent kriteriene, starter jakten på aktuelle kandidater. Systemet skanner sosiale medier og andre relevante kilder, og førstegangsintervjuer deretter alle på video som slippes gjennom filter nummer én. Så lager systemet en profil av hver kandidat, og etter noen dager får du en prioritert liste over toppkandidatene. Jeg er overbevist om at dette er fremtiden. Roboter er fremtidens hodejegere, sier Jonassen til avisen.

Daglig leder i karriereselskapet Arbeidslivsressurs Norge. Tim Rosenkilde, støtter Jonassen i at digital teknologi vil bidra til å revolusjonere hr i alle ledd, fra rekruttering, til onboarding, utvikling og omstilling. Han hevder at rekruttering i årene som kommer vil oppleve mye av det samme som bilbransjen gikk gjennom med Tesla.

– Vi vil få se banebrytende teknologi som sørger for å opprettholde dialogen mellom relevante jobbsøkere og bedrift direkte, dialogen vil være én til én, online og med løpende informasjonsflyt begge veier. Vi vil også se at teknologien i seg selv, urørt av menneskehånd, vil kunne sortere blant kandidater, gjennomføre personlighetstester, og til og med gjennomføre førstegangsintervjuer av kandidatene. Det er ikke et spørsmål om dette kommer til å skje, men når i løpet av de neste ti årene, sier han til DN.

Powered by Labrador CMS