Samfunn

TØFFE TAK: Frps forhandler i kommune- og regionreform-forhandlingene Helge André Njålstad bekrefter at det er uenighet i partiet om tvangssammenslåinger av landets fylker. Her med Venstres forhandler André N. Skjelstad (t.v.) og kommunalminister Jan Tore Sanner (H).

Intern strid i Frp om tvangssammenslåing

Et flertall i Frps stortingsgruppe sier nei til tvangssammenslåing av landets fylker, ifølge Dagbladet.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringspartiene og støttepartiene Venstre og KrF forhandler i disse dager om både en kommunereform og en regionreform. Det er kjent at partene sliter med å komme til enighet om en kommunereform, der KrF er svært skeptisk til å tvangssammenslå kommuner.

Nå er det imidlertid også strid internt i Frps stortingsgruppe om hvorvidt partiet skal støtte tvangssammenslåing av regioner, skriver Dagbladet.

På partiets gruppemøte i forrige uke skal et flertall i gruppa ha sagt nei til fylkestvang, ifølge avisen. Saken kan komme opp på ny i et ekstraordinært møte senere i uka eller i neste uke.

LES MER:

Regionreformen har vært et betent tema i flere Frp-fylkeslag. Flere Frp-medlemmer er blant annet blitt ekskludert i Møre- og Romsdal på grunn av uenighet om reformen. Det var også grunnlag for bråket som førte til eksklusjoner i Aust-Agder Frp.

Leder Helge Andre Njåstad (Frp) i kommunalkomiteen på Stortinget bekrefter at diskusjonene går innad i partiet, men sier det aldri har vært snakk om at Frp ikke skal forhandle om en regionreform i sammenheng med kommunereformen.

– Vi driver nå og forhandler om helheten i begge deler. Så får vi veie for og imot når vi har fått en helhet presentert. Det er viktig for meg å få fram at det nok ikke er aktuelt for oss å være den som eventuelt går fra bordet, sier han.

Powered by Labrador CMS