Samfunn

Totalt står 6.637 studentar som tilhøyrer Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus utan studentbolig den første uken studiene starter.

Sjekk hvor mange studenter som mangler bolig på ditt studiested

Ventelistene for studentbolig har blitt lengre de siste tre årene og i år står over 12.000 studenter uten tak over hodet når startskuddet går av.

Publisert Sist oppdatert

Årets køtall fra Norsk Studentorganisasjon (NSO), i samarbeid med studentsamskipnadene i Norge, viser at antallet studenter på venteliste for studentbolig øker sammenlignet med samme tid i fjor.

12.332 studenter manglet bolig i 2017 sammenlignet med 11.307 i 2016, det er en økning på 1025 flere studenter i studentboligkø. Det viser at det er fortsatt et stort behov for økt bygging av studentboliger.

– Over 12.000 studenter venter på studentboliger når studiestarten begynner, det kan løses ved å bygge flere boliger. De første ukene skal brukes til å bli kjent med medstudenter og fagmiljøet, ikke til å stresse med å finne et sted å bo, sier leder av NSO Mats Johannsen Beldo i en pressemelding.

Søk nederst i saken etter din studieplass og se hvor mange studenter som står i boligkø ved ditt studiested.

Samsvarer ikke med studieplasser

Foto NSOs leder Mats Johansen Beldo (Foto: NSO/ Skjalg Bøhmer Vold)

Til tross for rekordstor satsing på studentboliger fra regjeringen er det flere som må stå i kø for studentbolig i 2017, enn året før.

NSO er positive til at regjeringen nå skal se på tilskuddsordningen for bygging av studentboliger, men mener det er tydelig at behovet for flere boliger fortsatt er stort.

Studentboligbyggingen har ikke stått i stil til økningen av antall studenter i Norge. 7.263 nye studentboliger på 5 år har ikke vært nok når antallet studenter har økt med 40.007 i samme tidsrom.

– Vi er nødt til å øke byggetakten de neste årene og dersom Stortinget vil ha flere studieplasser må også antallet studentboliger øke enda mer. NSO krever av det bevilges midler til minst 3.000 studentboliger i neste statsbudsjett, uttaler Beldo.

NSO krever av det bevilges midler til minst 3.000 studentboliger i neste statsbudsjett

Køtallstatistikken til Norsk studentorganisasjon (NSO) og Studentsamskipnadene i Norge er blitt gjennomført rundt samme dato (9 -12. august) hvert år siden 2010.

Under vil du finne årets tall som er rapportert inn fra norske samskipnader til NSO 11. august 2017.

Powered by Labrador CMS